Λασίθι: Προχωράει η επένδυση «Elounda Hills»

Ημερομηνία:

Κανονικά προχωράει η μεγάλη επένδυση «Elounda Hills», ύψους 500 εκατ. ευρώ, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, χωρίς καμία δέσμευση και καθυστέρηση.

Αυτό δήλωσε αποκλειστικά στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της εταιρείας Mirum Hellas, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εταιρία είναι Ελληνική ενώ η επένδυση έχει προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και των μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος της Ρωσίας και Ρώσων επιχειρηματιών, υπήρξε ανησυχία για την πορεία του έργου, γιατί μεγαλομέτοχος της εταιρείας φέρεται ο Ρώσος, Βιτάλι Μπορίσοφ.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς τουριστικού θέρετρου. Ειδικότερα, προβλέπονται 375 πολυτελή διαμερίσματα και κατοικίες, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων δυναμικότητας 730 κλινών, τουριστικό λιμάνι – μαρίνα, ελικοδρόμιο, πλήθος καταστημάτων, υποδομές κοινής ωφέλειας, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης το Δεκέμβριο του 2018, στην οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της μεγάλης επένδυσης, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε, ότι η επένδυση θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τόπου, θα ενισχύσει την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, η Κρήτη έχει ανάγκη από ποιοτικές επενδύσεις, και ότι η Περιφέρεια εξετάζει όλες τις προτεινόμενες επενδύσεις δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις έγκρισης της επένδυσης, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 δόθηκε το «πράσινο φως» και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Ακυρώνεται η αθλητική δράση του «1ου Adventure...

Από το Δήμο Αγίου Νικολάου γίνεται γνωστό ότι ακυρώνεται...

Δήμος Αγίου Νικολάου: Οδηγίες προς τους πολίτες...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες, σε συνέχεια...

Λασίθι:Ακυρώνεται η αθλητική δράση του «1ου Adventure...

Από το Δήμο Αγίου Νικολάου γίνεται γνωστό ότι ακυρώνεται...

Δήμος Αγίου Νικολάου: Οδηγίες προς τους πολίτες...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες, σε συνέχεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

Η συνολική μέγιστη επιδότηση (δέσμευση πόρων) για τις νέες...

Τα κοπέλια από την Μεγαλόνησο απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με ψυχή

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι Κρητικοί απέδειξαν...

Δήλωση Μανώλη Συντυχάκη για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΟΦΗ

Ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και...