Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Στην σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή, η γυναίκα: ως μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, και ως εργαζόμενη, συμμετέχει και προσφέρει, εξ ίσου με τον άνδρα, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνία. Με τις ικανότητές της επαναπροσδιόρισε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, συμβάλλοντας καθοριστικά στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στην οικονομική πρόοδο.
Εντούτοις, όλοι γνωρίζουμε ότι, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας ανδρών και γυναικών, δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζονται να μείνουν οριστικά στο παρελθόν παλαιές νοοτροπίες, βαθιά ριζωμένες διακρίσεις, άσκοποι ανταγωνισμοί, εργασιακές ανισότητες. Μέσα στις οικογένειες, και γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Η ισότητα και ο σεβασμός στην γυναίκα αποτελούν διαρκές ζητούμενο, δεν είναι κάτι δεδομένο, ούτε στις δημοκρατικές χώρες. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας για την εδραίωση, την ενδυνάμωση και την υπεράσπισή τους. Η 8η Μαρτίου συμβολικά επισημαίνει αυτό το καθήκον των σύγχρονων, πολιτισμένων κοινωνιών.
Στον Δήμο Ηρακλείου, στηρίζουμε το αυτονόητο αίτημα των γυναικών, για ισότητα και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε κάθε τομέα της ζωής. Συνάμα, είμαστε πάντα δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί πράξεις βίας. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, μαζί με ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), με ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, αποσκοπεί, στην άρση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.
Η κοινωνία έχει ανάγκη την αρμονική συμπόρευση όλων των μελών της. Η γυναίκα πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το...

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 31/10 και την...

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το...

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 31/10 και την...

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 31 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στην Π.Ε. Ρεθύμνου μέσω του LEADER (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023–2027)

ΗΟμάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» ανακοινώνει...

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, 11:00 στο Marina, Cafe Restaurant

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου με έναν κουμπαρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...