Self test: Πότε μπορούν να τα παραλαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ημερομηνία:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κοροναϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου θα μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν από πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κοροναϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Από το υπουργείο τονίστηκε ότι: «Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σαράντα ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Η...

Σήμερα, Κυριακή (18/10) θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του...

Ελαιοπαραγωγοί σε απόγνωση – Η έλλειψη εποχικών...

Αγωνιούν για το αν θα βρεθούν εργάτες για να...

Σαράντα ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη: Η...

Σήμερα, Κυριακή (18/10) θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του...

Ελαιοπαραγωγοί σε απόγνωση – Η έλλειψη εποχικών...

Αγωνιούν για το αν θα βρεθούν εργάτες για να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκηνικό πολέμου στη Γαλλία – 800.000 πολίτες στην κινητοποίηση κατά του «υψηλού κόστους ζωής»

Σοβαρά επεισόδια στις διαδηλώσεις όπου ακρωτηριάστηκε νεαρός - Βίαιη...

Ηράκλειο:Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο ΕΛΜΕΠΑ η εκπαιδευτική δράση του Προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης

Φοιτήτριες, φοιτητές, στελέχη και Καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας εκπαιδεύτηκαν...

Εορτολόγιο 18 Οκτωβρίου: Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά...