Διαβήτης: Αν πίνεις ένα ποτηράκι από αυτό κάθε μέρα έχεις 14% λιγότερες πιθανότητες να τον εμφανίσεις

Ημερομηνία:

Η κατανάλωση κρασιού μαζί με το φαγητό σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-αναλυτή Βιστατιστικής δρα Χάο Μα του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της American Heart Association στο Σικάγο, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 312.400 ενήλικες με μέση ηλικία τα 56 έτη, που δεν είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους ή καρκίνο στην αρχή της μελέτης.

14% μικρότερος κίνδυνος διαβήτη
Στη διάρκεια περίπου 11 ετών, 8.600 άτομα εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων κρασιού με τα γεύματα σχετίστηκε με 14% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ με το φαγητό τους. Όσοι έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες μπίρας ή άλλου αλκοόλ είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με διαβήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένα συστατικά του κρασιού, πιθανώς τα αντιοξειδωτικά, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, κάτι που δεν ισχύει για άλλα είδη αλκοόλ. Δεν είναι σαφές κατά πόσο η μείωση του κινδύνου διαβήτη αφορά εξίσου το λευκό και το κόκκινο κρασί.

Προηγούμενες μελέτες
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την υγεία, μεταξύ άλλων όσον αφορά τον μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου). Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι αυτό «μεταφράζεται» σε μείωση του κινδύνου για διαβήτη, ιδίως όσον αφορά την κατανάλωση κρασιού. Όμως, ορισμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι έγκυες ή όσες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδί, δεν πρέπει να πίνουν καθόλου αλκοόλ.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...

Χανιά:Μουσικοθεατρική παράσταση «Μπουάτ» – Με κουμπαρά στήριξης για...

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προσφέρει, με την αρωγή του...

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...

Χανιά:Μουσικοθεατρική παράσταση «Μπουάτ» – Με κουμπαρά στήριξης για...

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προσφέρει, με την αρωγή του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Φίλος των Κρητικών ξεχώρισε με μαντινάδα σε μπλούζα πριν τον τελικό

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου, όπου...

«Κατέκλυσαν» τον Βόλο οι Κρητικοί για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο Βόλος...

Δήμος Ηρακλείου:Ακυρώνεται η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο πάρκο Γεωργιάδη για τον αποψινό τελικό

Ακυρώνεται, λόγω καιρού, η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης...

Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής – Μακρόν: Η συμμαχία μας ενισχύει την Ευρώπη

Έπεσαν οι υπογραφές της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας...