Δήμος Χερσονήσου:Επιστημονική Ημερίδα για τον πολιτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ημερομηνία:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Χάραξη Στρατηγικού Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη

Η χάραξη και η υλοποίηση μιας στρατηγικής με ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της βιωσιμότητας του υλικού και άυλου πολιτισμού ενώ αποτελεί και πρόκληση για θεσμικούς φορείς, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την ιεράρχηση αξιών και στόχων, την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον Πολιτισμό και τη συστράτευση παραγωγικών δυνάμεων και επιστημονικών φορέων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τη συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco και το Κέντρο Ευρωπαικών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» διοργανώνουν επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Διεθνείς Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Στρατηγική για τον Πολιτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα για τη στρατηγική στον Πολιτισμό, τις διεθνείς συνεργασίες με φόντο τη διαμόρφωση πολιτιστικής πολιτικής, την πολιτιστική διπλωματία, τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις του πολιτισμού αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που σχετίζονται με τον Πολιτισμό.
Με άξονα τον Πολιτισμό, η διαμόρφωση στρατηγικής έχει ως στόχο να φέρει τον Πολιτισμό στο επίκεντρο των σύγχρονων κοινωνιών, να τον επανασυνδέσει με την κοινωνία και την οικονομία και να τον καταστήσει κοινό κτήμα όλων ως ουσιαστικό μέσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
Η επιστημονική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Μαλίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για...

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ελ Γκρέκο Τετάρτη...

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Ελ Γκρέκο, από τη...

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για...

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ελ Γκρέκο Τετάρτη...

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Ελ Γκρέκο, από τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί το μέλι δεν γνωρίζει χρόνο;

Υπάρχει κάτι σχεδόν μαγικό στην ιδέα ότι ένα τρόφιμο...

8ος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Πυθαγόρας” για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026. Η...

Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει για την είσοδο στα Πανεπιστήμια – Πότε θα εφαρμοστεί

Αναβαθμίζεται συνολικά το Λύκειο - Οι πέντε πυλώνες του...

Κατάρριψη ιρανικού drone από τις ΗΠΑ στην Αραβική Θάλασσα – Ανεβαίνει η ένταση

Ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίασε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην...