Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Σε πραγματικό εφιάλτη έχουν μετατραπεί οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι που εκτοξεύει τους λογαριασμούς. Σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τον βασικό μισθό και κανένας διακανονισμός δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Γι’ αυτό ιδιώτες και επιχειρήσεις κινούνται δικαστικά.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί αν συνδέεται άμεσα με τα υπερκέρδη τα ουρανοκατέβατα που καταγγέλθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσα στη Βουλή», σημειώνει η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος.

Εθνικό σχέδιο για το ρεύμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαλαμίνα όπου περιόδευσε σήμερα και μιλώντας με πολίτες επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Και τώρα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη μεγάλη ενεργειακή κρίση που ξέρω πόσο πολύ ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ειδικά οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, θέλω να ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει πολλά και θα εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα».

Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα από όπου είπε ξανά ότι αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, η κυβέρνηση ετοιμάζει εθνικό σχέδιο

«Θέλω όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα έτσι ώστε να απορροφήσει πόσο μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας αυτό είναι δυνατό».

Το 2021 η Ρεβυθούσα κάλυψε το 1/3 των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου ενώ το πρώτο τρίμηνο έγινε κύρια πύλη εισόδου καλύπτοντας πάνω από το 40% των εισαγωγών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.