Κρήτη: Δέκα θάνατοι λόγω κορονοϊού από τη Μ. Παρασκευή – Διψήφιος αριθμός νοσηλευόμενων

Ημερομηνία:

Σε διψήφιο αριθμό παραμένουν σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid των νοσοκομείων της Κρήτης, με την ανησυχία των υγειονομικών αρχών, ωστόσο, να είναι έκδηλη για την πορεία της πανδημίας μετά τις εορτές του Πάσχα, τις πρώτες μετά από δύο χρόνια, με χαλαρά μέτρα και με τον κόσμο να ταξιδεύει, να συρρέει σε ναούς και σε εκδηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό, όπως και τα ημερήσια νέα κρούσματα, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, οι θάνατοι λόγω της covid-19 εξακολουθούν να είναι καθημερινοί. Έτσι, στα νοσοκομεία της Κρήτης, από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί δέκα απώλειες ανθρώπων από επιπλοκές της νόσου.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη εφημερία έκλεισε με δύο θανάτους, μιας 95χρονης στο ΠΑΓΝΗ και ενός 67χρονου στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ενός 83χρονου στο νοσοκομείο των Χανίων και δύο ατόμων στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Ανήμερα του Πάσχα καταγράφηκε ο θάνατος ενός 94χρονου και πάλι στα Χανιά, το Μεγάλο Σάββατο είχαμε δύο ακόμη νεκρούς, έναν 69χρονο στο ΠΑΓΝΗ και μια 67χρονη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και την Μεγάλη Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές πρόσθεσαν στη μακρά λίστα των ανθρώπινων απωλειών λόγω κορονοϊού δύο ακόμη άνδρες, έναν 87χρονο στο ΠΑΓΝΗ και έναν 82χρονο στο Βενιζέλειο.

Σήμερα, πάντως, στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 82 ασθενείς, 63 στις κλινικές και 19 στις ΜΕΘ, από τους οποίους οι 13 είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ παρέμεινε σταθερός όλες τις ημέρες από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί, αν και μικρές αυξομειώσεις σημειώθηκαν ως προς το σύνολο των ασθενών.

Αναλυτικά οι σημερινές νοσηλείες ανά νοσηλευτικό ίδρυμα διαμορφώνονται ως εξής:
-ΠΑΓΝΗ: 26 ασθενείς, 17 στην κλινική covid, 9 στη ΜΕΘ, οι 7 διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 16 ασθενείς, 12 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, οι 2 διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Χανίων: 23 ασθενείς, 20στην κλινική covid, 3 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 6 ασθενείς, 4 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 ασθενείς, 3 στην κλινική covid, 1 στη ΜΕΘ, κανένας διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Σητείας: 4 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 στην κλινική covid.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: στη φυλακή υπάλληλος του...

Η διαδικασία της 2ης ημέρας των απολογιών ήταν επίσης...

Κρήτη: Ισχυρή άνοδος στην κρουαζιέρα – Πλησίασε...

Η εικόνα που διαμορφώνεται για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: στη φυλακή υπάλληλος του...

Η διαδικασία της 2ης ημέρας των απολογιών ήταν επίσης...

Κρήτη: Ισχυρή άνοδος στην κρουαζιέρα – Πλησίασε...

Η εικόνα που διαμορφώνεται για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στην πόλη Ντιμόνα του Ισραήλ – Τουλάχιστον 47 τραυματίες

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται ένα 12χρονο αγόρι που βρίσκεται...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...