Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ερχεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή

Ημερομηνία:

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο από το Σάββατο έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και αφρικανική σκόνη.

«Για σήμερα, ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο ιδιαίτερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την επικράτεια με νεφώσεις όμως να πυκνώνουν από τις απογευματινές ώρες που θα φέρουν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα», ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

«Για την Αττική, στο στο σύνολο του νομού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νομού χωρίς να φέρουν κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου»
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια αλλά από το απόγευμα δεν αποκλείεται να συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε πιο ορεινά τμήματα του νομού χωρις μεγάλη διάρκεια. Ο υδράργυρος θα φλερτάρει αργά το μεσημέρι με τους 23 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση.

Χαλαζόπτωση αναμένεται προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Νέα κακοκαιρία
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «από την Παρασκευή μας προσεγγίζει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει αφρικανική σκόνη, νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές και αναμένεται βελτίωση από το Σάββατο το απόγευμα με βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

Μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο, ίσως μερικές βροχές στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Καιρός: «Διπρόσωπη» η Δευτέρα με βροχές στην...

«Διπρόσωπος καιρός» προβλέπεται για, Δευτέρα 4 Μαΐου, με έντονες...

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Καιρός: «Διπρόσωπη» η Δευτέρα με βροχές στην...

«Διπρόσωπος καιρός» προβλέπεται για, Δευτέρα 4 Μαΐου, με έντονες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη η Κρήτη και το 2026 στις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα

Γαλάζια Σημαία 2026: Ρεκόρ για την Ελλάδα με 624...

Eurovision 2026: Η «κατάρα» της 6ης θέσης του Ακύλα και ο παράγοντας televoting

Η σειρά εμφάνισης του Μεγάλου Τελικού της Eurovision ανακατεύει...

Εκδήλωση για την Κατάθλιψη και το Άγχος στην Ενήλικη Ζωή από το Δήμο Ηρακλείου

Παρασκευή 22/5, στις 19:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων...