Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στάλθηκε από τη συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία, στο κέντρο της πόλης που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ο σύλλογος γυναικών και άλλοι φορείς.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και των Σωματείων της περιοχής, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις Βάσεις και να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Μανώλης Ξανθουδάκης χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα και πάλη ενάντια και στην ακρίβεια αλλά και στις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία για να πάψει να πληρώνει ο λαός το μάρμαρο.

Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Μανώλης Παπαδομανωλάκης τόνισε ότι «σήμερα είμαστε σε νέα φάση των ανταγωνισμών. Η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός, οι στρατιωτικές ασκήσεις, η αποστολή σύγχρονων αμερικανικών και άλλων νατοϊκών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, η επιφυλακή των πυρηνικών όπλων και από τις δύο πλευρές, οι απειλές για την χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων χρησιμοποίηση υπερηχητικών πυραύλων μαρτυρούν την αύξηση του κινδύνου γενίκευσης του πολέμου. Αυτό επιβεβαιώνει επίσης και η ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ και οι ρωσικές αντιδράσεις. Ενώ μπροστά μας έχουμε νατοϊκή σύνοδο στη Μαδρίτη τον Ιούνιο για επέκταση σε όλη την υδρογείου και την ένταση της επιθετικότητας, με νέες δεσμεύσεις για την Ελλάδα.»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε σε δυναμική συνέχιση του αγώνα και παραπέρα κλιμάκωσή του την Παρασκευή 20 Μάη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών σε μια μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση – συναυλία που θα μετέχουν οι γνωστοί καλλιτέχνες Παπαδόπουλος, Ζιώγαλας, Μηλιώκας και Γιοκαρίνης με το συγκρότημα τους καθώς και οι ντόπιοι μουσικοί Μάνος Τρυπιάς, Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Νίκος Λάππας και Γιάννης Χίνος. Επίσης την Κυριακή 22 Μάη στην Παγκρήτια κινητοποίηση και μηχανοκίνητη πορεία στη βάση της Σούδας.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Χανίων με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ζήτω η φιλία των λαών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Ε Π.Κ.Κρητης : “Τοπική επιχείρηση, ηλεκτρικών ειδών,δείχνει...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...

Λειτουργία 13 Νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κρήτη Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη στο...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...