Συρεγγέλα: Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ημερομηνία:

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τους γονείς. Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα κατά την διάρκεια του 10ου Συνεδρίου RGC στην Πάτρα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως δεν θα υπάρχει «φιξ» ωράριο των επιμελητών αλλά αυτό θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων. Η κυβέρνηση θέσπισε ατομικό εισόδημα 24.000 ευρώ των μητέρων προκειμένου να μην αποκλειστεί καμία μητέρα από το πρόγραμμα, τόνισε η κ. Συρεγγέλα.

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 6 το απόγευμα τόνισε πως δεν θα είναι στόχος η φύλαξη μονάχα αλλά η δημιουργική απασχόληση.

Για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει πρόνοια από το ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Με τη σειρά της η κ. Κάουφμαν, (Γενική Διευθύντρια Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εξήρε την προσπάθεια και τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εξάλειψη της φτώχειας, την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας ενώ, αναφέρθηκε στην ανάγκη των εργαζομένων να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Στη συζήτηση συμμετείχε η Καλλιόπη Λυκοβάρδη (Βοηθός Συνήγορος για την Ίση Μεταχείριση, Συνήγορος του Πολίτη) και ο Δημήτρης Τρουλάκης (Προϊστάμενος στην Ειδική γραμματεία επενδύσεων ΕΣΠΑ).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Πανελλαδικές 2025: Τελευταία μέρα εξετάσεων για τους...

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related