Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Σήμερα 11/06 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, έλεγχος δείγματος ασθενούς με κλινική εικόνα συμβατή με ευλογιά των πιθήκων, για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων και ήταν θετικός.

Πρόκειται για το δεύτερο εισαγόμενο περιστατικό της νόσου στη χώρα μας και αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Γενετικό υλικό θα σταλεί στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ταυτοποίηση του είδους non Variola ORTHOPOX και την περαιτέρω φυλογενετικη ανάλυση.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας περιστατικό της νόσου με εγχώρια μετάδοση.

Εφεξής η ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Προκήρυξη 67 θέσεων για ειδικευόμενους νοσηλευτές στην...

Η κατανομή των 67 θέσεων αφορά εκπαιδευτικές μονάδες (νοσοκομεία...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Προκήρυξη 67 θέσεων για ειδικευόμενους νοσηλευτές στην...

Η κατανομή των 67 θέσεων αφορά εκπαιδευτικές μονάδες (νοσοκομεία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού πιθανώς φέρουν το αρχαιότερο ανθρώπινο DNA στη Γη

Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ένα εντυπωσιακό γενετικό εύρημα...

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...