Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων

Ημερομηνία:

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή προσέγγιση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Τμήματος πολιτισμού & Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος», οι οποίες κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις πραγματοποίησης του σεμιναρίου.

Στόχος του σεμιναρίου, η κατάρτιση του προσωπικού του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου καθώς και η ενημέρωση των εθελοντών στην θετική προσέγγιση και ηθική μεταχείριση των αδέσποτων ζώων κατά την περισυλλογή τους από το δρόμο και τη διαμονή τους στο κυνοκομείο. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του θετικού εκπαιδευτή Δημήτρη Γραμματικάκη, καθηγητή του Zero stray academy.
Μουσική -Θεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο»

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Ιουνίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο». Την παράσταση διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν κονσέρβες, ξηρά τροφή και παιχνίδια για την στήριξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ηρακλείου.

Στη μουσική, διαδραστική παράσταση τραγουδησαν οι: Ιωάννα Εμμανουήλ και Ρεγγίνα – Ευαγγελία Αποστολάκου, στην αφήγηση η Ιωάννα Παπαμόσχου ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε η Γιόλα Αργυροπούλου. Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, διασκευή και ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική: Δημήτρης Βασμαρής.
Συμμετείχε, επίσης, η παιδική και νεανική χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της κ. Λένας Χατζηγεωργίου και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού κ. Δέσποινας Σκανδαλάκη.
Την εκδήλωση στήριξαν ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης, η Zero Stray Academy, οι φιλοζωικές ομάδες «Σείριος» και «Ζωφόρος» καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Πένθος στο Ηράκλειο: Πέθανε ο «σωφέρ» του...

Ένας άνθρωπος, που έζησε για πολλά χρόνια ως έμπιστος...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Πένθος στο Ηράκλειο: Πέθανε ο «σωφέρ» του...

Ένας άνθρωπος, που έζησε για πολλά χρόνια ως έμπιστος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...