Κοροναϊός: Επικοινωνία Γκάγκα, Τσιόδρα, Ζαούτη για την αύξηση κρουσμάτων – Οι προβληματισμοί και τα αισιόδοξα στοιχεία

Ημερομηνία:

Τι συζήτησαν στην καθιερωμένη τους επικοινωνία ο καθηγητής, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και η υφυπουργός.
Σύσκεψη είχαν χτες η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν ήταν σε καμία περίπτωση έκτακτη, καθώς η υφυπουργός, ο πρόεδρος και ο καθηγητής επικοινωνούν δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία για τον κοροναϊό.

Στη χτεσινή λοιπόν καθιερωμένη επικοινωνία τους συζητήθηκε η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων καθώς και η κατάσταση στη χώρα.

Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο peak της έξαρσης του κοροναϊού και πως η αποκλιμάκωση υπολογίζεται να αρχίσει μέσα στον Ιούλιο.

Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν πως στο συγκεκριμένο πανδημικό κύμα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες τα οποία εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, κυρίως πυρετό και πονοκέφαλο.

Μεγάλο το ποσοστό επαναμολύνσεων
Στο επίκεντρο βρέθηκε και το μεγάλο ποσοστό επαναμολύνσεων, καθώς μόνο χτες καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ πάνω από 5.000 επαναμολύνσεις.

Στο κόκκινο η Ευρώπη
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε πως όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς πολλά κράτη σημειώνουν αύξηση στα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Σχετικά με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση –μετά την Κύπρο- , στον αριθμό δειγματοληψίας.

Παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τόνισε πως υπάρχει μία αύξηση στις εισαγωγές το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παραμένει ενθαρρυντικό το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ καθώς και αύξηση θανάτων.

Η υφυπουργός αναγνώρισε πως η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία συμβαίνει σε μία περίοδο που το προσωπικό είναι κουρασμένο μετά από 2,5 χρόνια μάχης στην πρώτη γραμμή, ωστόσο τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης με τις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα είναι ήπιο σε ότι αφορά τις νοσηλείες ΜΕΘ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα...

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά...

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα...

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά...

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκκλησία της Κρήτης: τι θα γίνει με την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας;

Έρχεται Σεπτέμβριος και σίγουρα το θέμα θα τεθεί εκ...

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα δυναμικό τοπίο»

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά δάνεια ύψους 1,145 δισ. ευρώ

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για την Κρήτη

Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ώρες, καθώς...