Συνεχίζεται η «Παραδοσιακή Στράτα» του Δήμου Χανίων, κάθε Τρίτη απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι

Ημερομηνία:

Τρίτη 26/7 – «Σταυραετοί» και «Σκλόκα»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών, πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, τα βράδια του καλοκαιριού, η αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας», από τον Δήμο Χανίων.

Στη σημερινή συνάντηση της «Παραδοσιακής Στράτας», απόψε Τρίτη 26/07/2022, ο Παραδοσιακός Σύλλογος “ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου “Η ΣΚΛΟΚΑ” παρουσιάζουν: “Τση λύρας τα πατήματα”.
Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.

Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Κλείνει προσωρινά ο ΒΟΑΚ την Τετάρτη...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου...

Ασλανίδου, Ζήνα και Σαμόλης σε μία μεγάλη...

Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια μεγάλη...

Κρήτη: Κλείνει προσωρινά ο ΒΟΑΚ την Τετάρτη...

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου...

Ασλανίδου, Ζήνα και Σαμόλης σε μία μεγάλη...

Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια και ζούσαν πολυτελώς με τις δωρεές για τα άρρωστα παιδιά

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...