Κρήτη:Την οικονομική στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών

Την αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Σταύρου Αραχωνίτη και 37 ακόμη Βουλευτών.

«Ένας κλάδος με ιστορία χιλιάδων ετών, βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι το σύνολο των παραγωγών αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και οι μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές, που έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, παραμένουν εκτός μέτρων στήριξης, ζητάμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση οικονομική ενίσχυσή τους προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, ο τομέας της αμπελοκαλλιέργειας σταφυλιών οινοποιίας βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια, τόσο από τις συνέπειες της πανδημίας, όσο και από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στην αγορά πρώτων υλών, που εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος παραγωγής. Ως απόρροια των παραπάνω η αμπελοκαλλιέργεια καθίσταται ουσιαστικά μια οικονομικά επιζήμια δραστηριότητα, ενώ τα μέσα τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί, αφορούν την ενίσχυση μόνο μια μικρής μερίδας αμπελουργών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη...

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ανάδειξη Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου...

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και στο...

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη...

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Ανάδειξη Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου...

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και στο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

Θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 11 Μαρτίου. Ανοίγει αύριο...

Η κλιματική αλλαγή εξαφανίζει τα έντομα, άρα και τα πουλιά στον Αμαζόνιο

Παρότι τα τροπικά κλίματα θεωρούνταν σχετικά σταθερά, μικρές αυξήσεις...

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Κρήτη και το 2026

Στα επίπεδα της περσινής χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να...

Εισαγγελική έρευνα για κομμένα καλώδια τηλεδιοίκησης στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική έρευνα...