Στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται κι όλοι οι επιλαχόντες

Ημερομηνία:

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός κατά 591,7 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, ότι στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες.

Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 94%). Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.
Όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αυτή η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αυξάνεται κατά 81,8 εκατ. ευρώ κι αφορά σε 5.890 νοικοκυριά. Έτσι οι συνολικά 14.246 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας ενισχύονται με 201,8 εκατ. ευρώ.
Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις βγει ο νέος οδηγός του προγράμματος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και σήμερα εντάσσουμε σε αυτό, το σύνολο των επιλαχόντων τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το Περιβάλλον».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Το σαθρό και διαβλητό μηχανογραφικό και σύστημα ελέγχου του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά...

Το σαθρό και διαβλητό μηχανογραφικό και σύστημα ελέγχου του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Kλείνει εκτάκτως σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς

Κλειστό και από τις δύο εισόδους θα μείνει σήμερα,...

Εορτολόγιο 25 Μαΐου: Η σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μας – Η Κυριακή του Τυφλού

Σήμερα, Κυριακή 25 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το αμαρτωλό πάρτι με τα κοινοτικά κονδύλια

Η έρευνα για τις απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις...