Μ.Συντυχάκης:Αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών του Ν. Ηρακλείου για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Ημερομηνία:

Δεν έφτανε το τεράστιο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές με την ακρίβεια στα αγροεφόδια, το ηλεκτρικό ρεύμα που οδηγεί την τιμή στο αρδευτικό νερό στα ύψη, κλπ, αλλά τη χαριστική βολή ήρθαν να δώσουν οι βροχές των προηγούμενων ημερών, οι οποίες – σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες – σαπίζουν τα αμπέλια την ώρα του τρύγου, οδηγώντας σε ολοκληρωτική καταστροφή τους αμπελοκαλλιεργητές. Την ίδια τύχη έχει και η σταφίδα, αφού οι βροχές κατέστρεψαν την παραγωγή.
Το χτύπημα για τους παραγωγούς είναι μεγάλο, γιατί -εκτός από τις βροχές- ήδη υπήρχαν αρκετά προβλήματα στις καλλιέργειες με μεγάλες προσβολές από την ευδεμίδα και διάφορους μύκητες, ειδικά το βοτρύτη που υποβαθμίζει την ποιότητα του σταφυλιού.
Με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ο κανονισμός του ΕΛΓΑ έχει τόσους κόφτες και εξαιρέσεις με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η πλήρης αποζημίωση των φυσικών καταστροφών παρά τις υπέρογκες εισφορές που καταβάλλουν οι αγρότες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθεί στο 100% η κατεστραμμένη παραγωγή.

Ο Βουλευτής
Συντυχάκης Μανώλης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 20/8 το Κέντρο...

Σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί ξανά το Κέντρο Διαλογής...

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά

Σύλληψη -2- ημεδαπών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί...

Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 20/8 το Κέντρο...

Σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί ξανά το Κέντρο Διαλογής...

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά

Σύλληψη -2- ημεδαπών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αμαρίου:Παράσταση– «ΗΡΩΑΣ ΕΓΩ» στο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων

Σας προσκαλούμε στην Παράσταση «ΗΡΩΑΣ ΕΓΩ» - ένα μουσικό...

Δήμος Αμαρίου : Προκήρυξη Αγώνων Δρόμου “9α ΝΕΥΣΑΜΑΡΙΑ”

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ "9α ΝΕΥΣΑΜΑΡΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ "9α ΝΕΥΣΑΜΑΡΙΑ" ΣΤΟ ΝΕΥΣ ΑΜΑΡΙ...

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά

Σύλληψη -2- ημεδαπών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί...