Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα για τον χειμώνα στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ημερομηνία:

Σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών.

Σε ετοιμότητα για τον χειμώνα

Συζητήθηκε επίσης η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παντελής Κάπρος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...