«Βλάσφημη» η απόφαση του Λονδίνου να μην προσκαλέσει τη Ρωσία στην κηδεία της Ελισάβετ

Ημερομηνία:

«Βλάσφημη» και «ανήθικη» χαρακτήρισε η Ρωσία τη στάση της Βρετανίας, επειδή δεν προσκλήθηκε κανένας Ρώσος αξιωματούχος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, εν μέσω διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θεωρούμε την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για γεωπολιτικούς σκοπούς αυτή η εθνική τραγωδία που άγγιξε την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο (…) βαθύτατα ανήθικη» ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Είναι ιδιαίτερα βλάσφημη όσον αφορά τη μνήμη της Ελισάβετ Β΄», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της επειδή, όπως υποστηρίζει, η Βρετανία χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να μην καλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην κηδεία που θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ελάχιστες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Μιανμάρ, η Συρία και η Βενεζουέλα, δεν έχουν προσκληθεί στην κηδεία.

«Πλέον, η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη σημαντική στρατιωτική και οικονομική στήριξη που παρέχει το Λονδίνο στην Ουκρανία.

Στην κηδεία της Ελισάβετ, ένα σπάνιου εύρους διπλωματικό γεγονός, έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απ’ όλον τον κόσμο και περισσότερα από 100 μέλη βασιλικών οίκων, καθώς και άλλες προσωπικότητες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης...

Στο εικαστικό σύμπαν της Λυδίας Δαμπασίνα είχαν την ευκαιρία...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης...

Στο εικαστικό σύμπαν της Λυδίας Δαμπασίνα είχαν την ευκαιρία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών το ΚΚΕ στέλνει...