Επιτυχημένη η 14η Μινωική Διαδρομή: Από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Μινωική Διαδρομή που συνδιοργάνωσαν για μία ακόμα χρονιά, οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καστελλίου, Κασταμονίτσας, Λύττου και Ψυχρού “ο Ξένιος Ζευς”.

Σκοπός της διοργάνωσης, η ανάδειξη της μυθολογικής διαδρομής που ακολουθούσε ο Βασιλιάς Μίνωας κάθε εννέα χρόνια επισκεπτόμενος το Δικταίον Άντρο, προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του Δία, ο οποίος του υπαγόρευε τους “Θεϊκούς Νόμους”, καθώς και η αναβίωση της Παράδοσης με το ρίξιμο της πέτρας του αναθέματος, στου “Τσούλη το Μνήμα”.

Οι δεκάδες περιπατητές, ακόμα και από την Κέρκυρα, τη Γερμανία και την Αυστραλία, πραγματοποίησαν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών, με αφετηρία την Ακρόπολη της αρχαίας Λύττου και τερματισμό το Ψυχρό, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δεχτούν κεράσματα και άλλες εκπλήξεις ορεινής φιλοξενίας.

Τόσο οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων Μιχάλης Σαμωνάκης, Γιάννης Δρακάκης και Δημήτρης Τζιράκης, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Αδάμ Δαμιανάκη, στην εν λόγω- απείρου φυσικού κάλλους- διαδρομή, δεσμεύτηκαν ότι κάθε χρόνο, η διοργάνωση αυτή θα αναβαθμίζεται, καθιστώντας τη Μινωική Διαδρομή ως μια από τις πιο σημαντικές Φυσιολατρικές Δράσεις σε επίπεδο Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής στους Αγιασμούς των...

Με τους καθιερωμένους Αγιασμούς σε όλες τις σχολικές μονάδες...

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία...

Μενέλαος Μποκέας: «Θέλουμε σχολεία όπου κάθε παιδί θα μπορεί...

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής στους Αγιασμούς των...

Με τους καθιερωμένους Αγιασμούς σε όλες τις σχολικές μονάδες...

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία...

Μενέλαος Μποκέας: «Θέλουμε σχολεία όπου κάθε παιδί θα μπορεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου

Μενέλαος Μποκέας: «Θέλουμε σχολεία όπου κάθε παιδί θα μπορεί...

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή – Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων Νέα κρίσιμα...

Έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των Εκπαιδευτικών από το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ -ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ» ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΓΙΑ...