Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 8,85 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο επτάμηνο

Ημερομηνία:

Τα έσοδα του τουρισμού συνολικά στο 7μηνο προσεγγίζουν τα επίπεδα προ πανδημίας
Τα μεγέθη του 2019 έπιασε ο ελληνικός τουρισμός τον Ιούλιο σε ότι αφορά τις εισπράξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ταξιδιωτικά έσοδα ήταν 3,723 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε επίπεδα αντίστοιχα της χρονιάς-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η διαφορά σε ότι αφορά το σύνολο του επταμήνου. Το 2019 τα έσοδα για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος ήταν 9,11 δισ. ευρώ και το αντίστοιχο διάστημα της φετινής χρονιάς έφτασαν τα 8,85 δισ. ευρώ, απόκλιση μόλις 260 εκατ. ευρώ.

Οι αφίξεις
Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 87,3% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 62,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 οι αφίξεις ανήλθαν στο 93,0% και οι εισπράξεις ξεπέρασαν οριακά το αντίστοιχο επίπεδο.

Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 3,72 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και στα 8,85 δισ. ευρώ στο επτάμηνο. Τον Ιούλιο του 2020 είχαν ανέλθει σε 677 εκατ. και του 2021 στα 2,288 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται στη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών, καθώς και των ισοζυγίων μεταφορών και λοιπών υπηρεσιών.

Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 191,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 154,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 87,9% και το 97,1% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019.

Οι καθαρές εισπράξεις από μεταφορές παρουσίασαν αύξηση κατά 33,4%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανακαινίζω 2026: Ποιες κατοικίες αφορά, μέχρι ποιο...

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω». Σε λειτουργία βρίσκεται...

Έρχεται “σαφάρι” της ΑΑΔΕ: Περαίωση “εξπρές” σε...

Η ΑΑΔΕ βάζει μπροστά σχέδιο «εξπρές» για την περαίωση...

Ανακαινίζω 2026: Ποιες κατοικίες αφορά, μέχρι ποιο...

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω». Σε λειτουργία βρίσκεται...

Έρχεται “σαφάρι” της ΑΑΔΕ: Περαίωση “εξπρές” σε...

Η ΑΑΔΕ βάζει μπροστά σχέδιο «εξπρές» για την περαίωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουνίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Χανιά:Οι επίσημες δηλώσεις της Αστυνομίας για την δολοφονία της Σταυρούλας

Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας. Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου...

Κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους καλλιτέχνες στο 6ο φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης

Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου Με κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων...