Βασίλης Τσιάρτας: Φυλάκιση και πρόστιμο για τρανσφοβική ανάρτηση

Ημερομηνία:

Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας για την τρανσφοβική ανάρτηση που είχε το κάνει το 2017, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Την ενοχή και την ποινή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Μαρίνας Γαλανού, τότε προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Ο ποδοσφαιριστής -ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δημόσια σφαίρα με ανεπίτρεπτες, σεξιστικές και χυδαίες δηλώσεις του– είναι ο πρώτος που καταδικάζεται με τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2014.

Εναντίον του είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, η οποία επίσης είχε καταγγείλει και όσους είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένας ακόμη κατηγορούμενος, για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε προβεί σε ανάρτηση – δήλωση το 2017 πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, με την οποία φέρεται ότι διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Η ανάρτηση του κ. Σωτηρόπουλου

«Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Φθινοπωρινή ...

19 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

Αναβάθμιση της Εισόδου της Κνωσού και Αποκατάσταση...

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ...

Ρέθυμνο:Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Φθινοπωρινή ...

19 Σεπτεμβρίου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

Αναβάθμιση της Εισόδου της Κνωσού και Αποκατάσταση...

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hράκλειο:Σύλληψη ατόμου με 150 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Χανιά:Καλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών στην πορεια για τον ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Ούτε στα σχολειά μας,ούτε πουθενά...

Ηλεκτρικά Ποδήλατα: Περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα, 2.000 ενοικιάσεις και 2.000 εγγραφές μέσα σε 6 μήνες

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική περίοδος λειτουργίας – Σημαντικές οι φθορές...