Χρηματοδότηση 137.440 Χιλιάδων Ευρώ για το Δήμο Ανωγείων

Ημερομηνία:

Την ικανοποίηση του για την ουσιαστική και σταθερή στήριξη  της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση  ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο κ. Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη στο πλαίσιο της υπογραφής από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής των παρακάτω αποφάσεων επιχορήγησης του Δήμου Ανωγείων:

Α) Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φ/Β (φωτοβολταϊκών) συστημάτων για την μονάδα επεξεργασίας νερού (ταχυδιυλιστήριο) και τα αντλιοστάσια του Δήμου, ύψους 63.240,00€, με στόχο τον ενεργειακό συμψηφισμό  μέρους των καταναλώσεών τους σε ενέργεια και 

Β) Υλοποίηση του έργου “Αξιοποίηση ερευνητικής γεώτρησης Δήμου Ανωγείων”, ύψους 74.400,00€, με στόχο την ολοκλήρωσή της μέσω εργασιών διεύρυνσης και σωλήνωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας κι επομένως να διασφαλιστεί η υδροδότηση της περιοχής.

Ακολούθως, ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής ενημέρωσε το Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Λίγες μόλις μέρες μετά την επιχορήγηση του Δήμου Αμαρίου για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή» με 157.200 ευρώ έρχονται δυο νέες σημαντικές επιχορηγήσεις προς των Δήμο Ανωγείων συνολικού ύψους 137.440 χιλιάδων ευρώ. Αποδεικνύοντας, τη σταθερή προσήλωση σε στοχευμένες αποφάσεις δράσεων συνεργασίας με τους Δήμους  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας μέσα από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022. Ακριβώς με αυτή την προσέγγιση και μέσα από  μια συστηματική συνεργασία με τον κ. Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Ως εκ τούτου τα δυο σημαντικά  έργα που επιχορηγήθηκαν σήμερα, έρχονται να καλύψουν δυο κρίσιμες λειτουργείες που αφορούν το κρίσιμο ενεργειακό ζήτημα και την βελτιστοποίηση της υδροδότησης των Ανωγείων».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, όσο και τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έμπρακτη στήριξη τους τονίζοντας πως «τόσο η λειτουργία Φ/Β (φωτοβολταϊκών) συστημάτων για την μονάδα επεξεργασίας νερού (ταχυδιυλιστήριο) και τα αντλιοστάσια του Δήμου αποτελεί μια σημαντική τομή σε επίπεδο ενεργειακής αυτονόμησης της μονάδας ενώ την ιδιά στιγμή η αξιοποίηση της ερευνητικής γεώτρησης του Δήμου Ανωγείων, ύψους 74.400,00€, έρχεται να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό ένα χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή». 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σταδιακή αποσυμφόρηση της Κρήτης από τις αυξημένες...

Πρώτες μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα και αντιδράσεις για...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στην...

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ...

Σταδιακή αποσυμφόρηση της Κρήτης από τις αυξημένες...

Πρώτες μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα και αντιδράσεις για...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στην...

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δραματική αύξηση κατά 65% της σύφιλης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ηλέκτρα Νικολαΐδου, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και αντιπρόεδρο...

Τα Ανώγεια θα γιορτάσουν τον Αύγουστο την ένταξη της Ζωμίνθου στην UNESCO

Ο Δήμος Ανωγείων χαιρετίζει την εγγραφή των Μινωικών Ανακτορικών...

Ανασχεδιάζεται ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην διενέργεια μελέτης για την...