Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις αγόρασε από το «Καλάθι της Νοικοκυριού»

Ημερομηνία:

Ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του «καλαθιού του νοικοκυριού» σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, το 36,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε από τα προϊόντα που περιέχει το καλάθι του νοικοκυριού στις αλυσίδες σουπερμάρκετ, το 36,5% ανέφερε ότι δεν αγόρασε και το 25,7% είπε ότι είδε τη σχετική σήμανση στα καταστήματα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 58,7% ανέφερε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 38,3% των ερωτηθέντων.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Marc η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο -και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο- πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 68,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών μπορεί να προκαλέσει το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, έπεται το θέμα των παρακολουθήσεων με 12,5% και ακολουθούν η εγκληματικότητα και το θέμα Πάτση.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, το 49,5% υποστηρίζει ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ενώ το 29,8% δηλώνει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να πληγεί η κυβέρνηση.

Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Marc έδειξε σαφές προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Πόσο εφικτό είναι ένα νέο ρεκόρ...

Ο ελληνικός τουρισμός σε καιρούς αβεβαιότητας - Συγκρατημένοι αισιόδοξοι...

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο...

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...

Τουρισμός: Πόσο εφικτό είναι ένα νέο ρεκόρ...

Ο ελληνικός τουρισμός σε καιρούς αβεβαιότητας - Συγκρατημένοι αισιόδοξοι...

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο...

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 160ή Επέτειο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνουν, την Πέμπτη, 29η Ιανουαρίου 2026,...

Δήμος Ρεθύμνης:Στη διάθεση των πολιτών σήμερα και αύριο η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΗΦΗ του Δήμου

Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Ρέθυμνο...