Ρέθυμνο:Πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση

Ημερομηνία:

Πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων .
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, κατά το μήνα
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ που διανύουμε, προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές:

1. ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΑΡΩΤΗ-ΚΟΥΦΗ-ΚΑΤΩ ΠΟΡΟ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.
2. ΓΟΥΛΕΔΙΑΝΑ-ΚΑΡΕ-ΑΜΠΕΛΑΚΙ-ΚΟΥΜΟΥΣ

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και λάστιχων στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειάζονταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου...

Τα θερμά συγχαρητήρια προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τα...

Ρέθυμνο:Είχε μικρό οπλοστάσιο στην κατοχή του

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ρέθυμνο:Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου...

Τα θερμά συγχαρητήρια προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τα...

Ρέθυμνο:Είχε μικρό οπλοστάσιο στην κατοχή του

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

𝚳𝚶𝚼𝚺𝚰𝚱𝚶𝚾𝚶𝚸𝚬𝚼𝚻𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚨𝚺𝚻𝚨𝚺𝚮 𝚺𝚻𝚮𝚴 𝚷𝚨𝚲𝚨𝚰𝚶𝚾𝛀𝚸𝚨 - 𝚷𝚨𝚪𝚱𝚶𝚺𝚳𝚰𝚨 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚨 𝚾𝚶𝚸𝚶𝚼 Η Χορευτική...

Εκπρόσωποι του ΟΗΕ στο Δήμο Χερσονήσου ενόψει των Inter‑Agency Games 2026

Στο Δημαρχείο Χερσονήσου άρχισε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση...