Κοροναϊός: 43.748 κρούσματα – 154 θάνατοι και 91 διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ
Πάνω από 43.000 είναι τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου, με τον αριθμό να είναι ελαφρώς μειωμένος, μόλις 1% από αυτά που καταγράφηκαν το προηγούμενο επταήμερο (21 με 27 Νοεμβρίου). Από το σύνολο των κρουσμάτων το 28% αφορούν επαναλοιμώξεις.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 43.748 κρούσματα COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.448.700 εκ των οποίων 52.2% γυναίκες. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.9.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.188 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 170, -7% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.056 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 151, -16% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 91 (70.3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 154 θάνατοι ασθενών COVID-19 (15 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 23 (15%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 34.482 θάνατοι, με το 96.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 6,96% σε σύνολο 628.709 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταημέρου να είναι 89.816 δείγματα (-3% εβδομαδιαία μεταβολή).

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βαγγέλης Μαρινάκης: 16 χρόνια δόξας στην ηγεσία...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε το «τιμόνι» του Θρύλου...

Κληρικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Επιτέθηκε...

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται 34χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από...

Βαγγέλης Μαρινάκης: 16 χρόνια δόξας στην ηγεσία...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε το «τιμόνι» του Θρύλου...

Κληρικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Επιτέθηκε...

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται 34χρονος διάκονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο» – Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Μια μεγάλη μουσική αγκαλιά αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης ετοιμάζονται...

Ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το Τμήμα Μουσικής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης συμμετέχει στον...

Ηράκλειο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 42χρονο δότη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από...

Χαμόγελα, γεύσεις και χιλιάδες επισκέπτες στην 1η Γιορτή Παγωτού στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες κατέκλυσαν τον Δημοτικό Κήπο...