Χανιά : Σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ στην Αντιπεριφέρεια για θέματα ενέργειας

Ημερομηνία:

Σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα την υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου της Ενεργειακής τους Κοινότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, υπό την παρουσία και τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και αρμόδιου για θέματα ενέργειας Νίκου Καλογερή.

Η Ενεργειακή Κοινότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΕΒ ΧΑΝΙΩΝ», που ιδρύεται στα πλαίσια του έργου Interact in Crete του προγράμματος ELENA, έχει σαν αρχικό στόχο την ωρίμανση και εγκατάσταση φ/β συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ΤΟΕΒ. Στην παρούσα φάση, οι μελέτες ωρίμανσης οδεύουν προς ολοκλήρωση και οριστική χωροθέτηση.

Κατά τη συνάντηση, οι 9 ΤΟΕΒ της ΠΕ Χανίων, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης συζήτησαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει το έργο και προσδιορίστηκαν τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων. Η επιλογή κατάλληλων χώρων αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης με τόσο τους προέδρους των ΤΟΕΒ όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη να εκφράζουν την κοινή επιθυμία για την άμεση ολοκλήρωση και υλοποίηση των έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ότι προετοιμάζεται συνολική πρόταση για αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικότερος και παράλληλα να λειτουργεί φιλικότερα προς το περιβάλλον, με την τελική πρόταση χρηματοδότησης να υποβάλλεται προς το Ταμείο Ανάκαμψης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Τραυματίστηκε 20χρονος τουρίστας στο φαράγγι της Σαμαριάς...

Ο νεαρός που διέσχισε τον εθνικό δρυμό με γκρουπ...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή...

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...