Ρέθυμνο:Υπογράφθηκε η νέα ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ημερομηνία:

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΚΣΕΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του, ότι υπογράφθηκε η νέα ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει αυξήσεις της τάξεως 10,5% για 2 έτη.
Επόμενο βήμα είναι η επέκταση της σύμβασης ως γενικώς υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας. Να σημειωθεί πως είμαστε ο μόνος κλάδος που αμειβόμαστε κανονικά την προϋπηρεσία μας, αφενός μεν γιατί πλέον είναι άρθρο της σύμβασης, αφετέρου δε γιατί εμείς δεν έχουμε τριετίες, αλλά ετήσια προσαύξηση 5,60€ στον μισθό μας.
Οι μισθοί λοιπόν διαμορφώνονται ως εξής από 01/01/2023 ( στους μισθούς που αναγράφονται δεν υπολογίζονται επιδόματα και προσαυξήσεις από τυχόν νυχτερινή εργασία και αργίες τα οποία προστίθενται: Στην κατηγορία Α προστίθεται και η ειδικότητα του Αποθηκάριου, καθώς επίσης στην κατηγορία Β προστίθεται και η ειδικότητα του Κόπτη κρεάτων.

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 911,34 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 892,12 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 874,46 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 835,64 ευρώ

και από 01/01/2024:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 956,91 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 936,72 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 918,18 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 877,43 ευρώ

Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι και οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται από τις εταιρίες εκτός ξενοδοχείων («ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι»), αμείβονται με την παρούσα σύμβαση και όχι με τον κατώτατο μισθό (713 ευρώ).

Ενώ για τους εργαζόμενους σε μικρά ξενοδοχεία έως 20 δωμάτια και κατηγορίας έως 3 αστέρων (δεν συμπεριλαμβάνονται τα boutique hotel), οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:
Από 01/01/2023:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 825,89 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 804,47 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 783,04 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 763,76 ευρώ

και από 01/01/2024:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 867,18 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 844,69 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 822,19 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 801,95 ευρώ

Επιπροσθέτως, απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη να υλοποιήσει την δέσμευσή του στις αρχές Ιουνίου για επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα, καθώς και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ώστε να οριστεί επιτέλους η συνάντηση για την οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε στην ημερίδα με θέμα τον τουρισμό που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο στις 27/9/2022, παρουσία της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.Ε.Τ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αμαρίου:«Πολιτική Προστασία και αναπτυξιακές προοπτικές στο...

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Ρέθυμνο:Συνάντηση εργασίας Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Συνάντηση εργασίας είχαν την περασμένη Κυριακή 21...

Δήμος Αμαρίου:«Πολιτική Προστασία και αναπτυξιακές προοπτικές στο...

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Ρέθυμνο:Συνάντηση εργασίας Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Συνάντηση εργασίας είχαν την περασμένη Κυριακή 21...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΕ: Πλήρης κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου από το 2026

Σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης που φέρνει στη δημοσιότητα...

Πώς φτάσαμε στην αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της...

H EE αναβάλλει για δεύτερη φορά τον νόμο κατά της αποδάσωσης

Ευρωπαϊκές και ξένες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι ο κανονισμός κατά...