Ρέθυμνο:Υπογράφθηκε η νέα ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ημερομηνία:

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΚΣΕΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του, ότι υπογράφθηκε η νέα ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει αυξήσεις της τάξεως 10,5% για 2 έτη.
Επόμενο βήμα είναι η επέκταση της σύμβασης ως γενικώς υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας. Να σημειωθεί πως είμαστε ο μόνος κλάδος που αμειβόμαστε κανονικά την προϋπηρεσία μας, αφενός μεν γιατί πλέον είναι άρθρο της σύμβασης, αφετέρου δε γιατί εμείς δεν έχουμε τριετίες, αλλά ετήσια προσαύξηση 5,60€ στον μισθό μας.
Οι μισθοί λοιπόν διαμορφώνονται ως εξής από 01/01/2023 ( στους μισθούς που αναγράφονται δεν υπολογίζονται επιδόματα και προσαυξήσεις από τυχόν νυχτερινή εργασία και αργίες τα οποία προστίθενται: Στην κατηγορία Α προστίθεται και η ειδικότητα του Αποθηκάριου, καθώς επίσης στην κατηγορία Β προστίθεται και η ειδικότητα του Κόπτη κρεάτων.

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 911,34 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 892,12 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 874,46 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 835,64 ευρώ

και από 01/01/2024:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 956,91 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 936,72 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 918,18 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 877,43 ευρώ

Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι και οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται από τις εταιρίες εκτός ξενοδοχείων («ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι»), αμείβονται με την παρούσα σύμβαση και όχι με τον κατώτατο μισθό (713 ευρώ).

Ενώ για τους εργαζόμενους σε μικρά ξενοδοχεία έως 20 δωμάτια και κατηγορίας έως 3 αστέρων (δεν συμπεριλαμβάνονται τα boutique hotel), οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:
Από 01/01/2023:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 825,89 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 804,47 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 783,04 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 763,76 ευρώ

και από 01/01/2024:

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: 867,18 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: 844,69 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: 822,19 ευρώ
• ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: 801,95 ευρώ

Επιπροσθέτως, απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη να υλοποιήσει την δέσμευσή του στις αρχές Ιουνίου για επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα, καθώς και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ώστε να οριστεί επιτέλους η συνάντηση για την οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε στην ημερίδα με θέμα τον τουρισμό που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο στις 27/9/2022, παρουσία της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.Ε.Τ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. ανακοινώνει την επίσημη...

Ρέθυμνο:Κλειστός ο δρόμος προς το Πρασσιανό Φαράγγι...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης...

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. ανακοινώνει την επίσημη...

Ρέθυμνο:Κλειστός ο δρόμος προς το Πρασσιανό Φαράγγι...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σας πήρε η κάτω βόλτα; Η γήρανση δείχνει να επιταχύνεται στη μέση ηλικία

Οι πιο δραστικές αλλαγές δείχνουν να έρχονται γύρω στην...

Τετ α τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο

Casus belli και «γκρίζες ζώνες» στην κορυφή της ελληνικής...

Στο Ηράκλειο το πιάνο του Νίκου Καζαντζάκη!

Στο Μουσείο Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Θύραθεν». Το πιάνου του γνωστού...