Αυτός είναι ο νέος εκλογικός χάρτης της χώρας – Όλες οι μεταβολές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών

Ημερομηνία:

Τρεις επιπλέον βουλευτές Επικρατείας
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη νέα κατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού – κατοικιών 2021 που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ποιες περιφέρειες κερδίζουν και ποιες χάνουν έδρες
Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνουν το χτεσινό ρεπορτάζ του in.gr για τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας.

Ειδικότερα το ΥΠΕΣ αναφέρει: Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, όπως διαμορφώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 117/2018 – ΦΕΚ 225/Α/31-12-2018, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές Περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες Περιφέρειες καθίστανται μονοεδρικές.

Τρεις επιπλέον βουλευτές Επικρατείας
Στην κατανομή αυτή ενσωματώνεται και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται από τις εκλογικές περιφέρειες για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού.

Ως τις 10 Ιανουαρίου το ΠΔ
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου να προχωρήσει στη σύνταξη σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα αποτυπώνει τις παραπάνω μεταβολές και το οποίο πρόκειται να εκδοθεί έως τις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Ακολουθεί ο πίνακας με την κατανομή των εδρών που διαμορφώνει τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: «Επενδυτικά σχέδια 2,4 δισ. ευρώ για...

Καλημέρα! Είμαστε στο μέσο του Ιουλίου και του καλοκαιριού,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυριακάτικη ανάρτηση για τα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στο Facebook για τη...

Μητσοτάκης: «Επενδυτικά σχέδια 2,4 δισ. ευρώ για...

Καλημέρα! Είμαστε στο μέσο του Ιουλίου και του καλοκαιριού,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυριακάτικη ανάρτηση για τα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στο Facebook για τη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για επιδοτήσεις στη Φθιώτιδα – Αυτές είναι οι ποινές

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο στους τέσσερις...

Τραγωδία σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο – Νεκρός 42χρονος εργαζόμενος από ηλεκτροπληξία

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ο άτυχος...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ – Επέστρεψε τα χρήματα της επιδότησης «λόγω ευθιξίας»

Αναστέλλεται προσωρινά και η κομματική του ιδιότητα, ενώ επισημαίνει...

Ατμόσφαιρα άλλων εποχών: Μια… βίντατζ κινηματογραφική βραδιά στην Επισκοπή

Στόχος η αναβίωση της ατμόσφαιρα των εποχών που ο...