Γρεβενά: Δώρα ζωής σε επτά ασθενείς από τον 6χρονο Θωμά – Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανά του

Ημερομηνία:

Στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρό λήπτη.
Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά.

Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μεταμόσχευση της καρδιάς του 6χρονου Θωμά σε νεαρό λήπτη στο «Ωνάσειο».

Έδωσε την μάχη του αλλά δεν τα κατάφερε
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

Ο μικρός Θωμάς έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μας εκπλήσσουν κάθε φορά»: Οι μέλισσες μπορούν...

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματα αποτελούν ακόμη μία...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

«Μας εκπλήσσουν κάθε φορά»: Οι μέλισσες μπορούν...

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματα αποτελούν ακόμη μία...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50; Οι ειδικοί έχουν βρει την αιτία και δεν είναι η απιστία

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο Νεκτάριος Παπαδογιάννης

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι ημερομηνίες του Ταμείου Ανάκαμψης! Κάθετος ο πρόεδρος, Αθ. Λίπας!

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...