Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για τους μαθητές γυμνασίου της Γαύδου

Ημερομηνία:

Λύση μέσω τηλεκπαίδευσης προανήγγειλε επισκεπτόμενος τη Γαύδο ανήμερα των Θεοφανίων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο μαθητές γυμνασίου του ακριτικού νησιού οι οποίοι παραμένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η μητέρα των παιδιών, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να εξασφαλίσει το δικαίωμα τους να δώσουν εξετάσεις για την δευτέρα γυμνασίου και να ενταχθούν στο σύστημα, ισάξια με τους μαθητές όλης της επικράτειας. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου στο νησί ενώ δέχτηκε πλαίσιο αιτημάτων από τον γιατρό της Γαύδου.

Τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας, που βρέθηκαν ανάμεσα στην απόφαση των γονιών τους να μην εγκαταλείψουν την εσχατιά της Ευρώπης και στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύσει για εθνικούς έστω λόγους γυμνασιακή τάξη στο νησί, παρακολουθούν ιδιαίτερα διαδικτυακά μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Επισήμως όμως, οι δύο μαθητές φαίνονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα των παιδιών της στη μάθηση και η επιλογή τους να είναι ακρίτες, ζητά η μητέρα Έφη Γεωργακά Λουγιάκη η οποία πριν από 16 χρόνια άφησε την Αθήνα για να ζήσει στο νοτιότερο άκρο της χώρας.

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ημέρα Μαγείας Φυτών» Κυριακή 18 Μαΐου 2025...

«Ημέρα Μαγείας Φυτών» Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στο ΕΛΜΕΠΑ...

Ε Π.Κ.Κρητης: “Ανάσα”, για συνταξιούχο, με ...

Το Ειρηνοδικείο Χανίων , χάρισε χαμόγελα ,σε συνταξιούχο δανειολήπτη,...

«Ημέρα Μαγείας Φυτών» Κυριακή 18 Μαΐου 2025...

«Ημέρα Μαγείας Φυτών» Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στο ΕΛΜΕΠΑ...

Ε Π.Κ.Κρητης: “Ανάσα”, για συνταξιούχο, με ...

Το Ειρηνοδικείο Χανίων , χάρισε χαμόγελα ,σε συνταξιούχο δανειολήπτη,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related