Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ: Βίντεο – ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές

Ημερομηνία:

«Αναμένουμε ότι θα ανασύρουμε και άλλες σορούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού
Βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν από τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους στο Νεπάλ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Την μοιραία πτήση φαίνεται να την έχει απαθανατίσει κάτοικος της περιοχής.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή, σύμφωνα με το Reuters, με τον εκπρόσωπο του στρατού να αναφέρει πως «αναμένουμε ότι θα ανασύρουμε και άλλα πτώματα».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
Video of what seems to be moments before the crash of Yeti Airlines🇳🇵 ATR72 carrying 72 passengers near Pokhara Airport#aerowanderer #aviation #avgeek #nepal #yetiairlines pic.twitter.com/hk12Edlvpf

— Aerowanderer (@aerowanderer) January 15, 2023

Λεπτομέρειες για την αιτία της συντριβής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Το αεροσκάφος φαίνεται να κάνει στροφή αριστερά εκτός ελέγχου παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών (ATR) θεωρείται αξιόπιστος.

Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.

Άγνωστα τα αίτια της συντριβής
«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Jagannath Niroula, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καθαρός».

Η τοπική τηλεόραση έδειξε πυκνό μαύρο καπνό να αναβλύζει από το σημείο της συντριβής καθώς σωστικά συνεργεία και πλήθη ανθρώπων συγκεντρώθηκαν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που εκμεταλλευόταν η Yeti Airlines του Νεπάλ επέβαιναν 72 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη, τέσσερα μέλη του πληρώματος και 10 ξένοι υπήκοοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Sudarshan Bartaula.

Εκατοντάδες διασώστες έψαχναν το σημείο της συντριβής στην πλαγιά του λόφου.

Το αεροπλάνο ήταν 15 ετών, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ...

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ...

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Ισχυρά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ –...

Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...