Δράση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς.

Ημερομηνία:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΤΟ 2Ο ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ…..ΜΕΤΑ TON COVID
Την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς που ήταν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου γιόρτασε το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα πλαίσια του Προγράμματος Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης. Μαθητές και καθηγητές ορμώμενοι της Ημέρας Αγκαλιάς αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο βίντεο αφιερωμένο στη μέρα.
Η αγκαλιά λειτουργεί ευεργετικά στο πνεύμα και στο σώμα μας. Μια αγκαλιά παίρνει μακριά την ένταση, ηρεμεί. Δημιουργεί καλύτερη ψυχολογία ενώ νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Διώχνει μακριά τη μοναξιά και ισχυροποιεί τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η σπουδαία οικογενειακή ψυχολόγος, Virginia Satir, αναφέρει ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσει, 8 για να διατηρηθεί και 12 για να εξελιχθεί.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ημέρας της Αγκαλιάς, «είτε αγκαλιάζεις κάποιο οικείο σου πρόσωπο είτε κάποιον άγνωστο, τα ψυχικά και σωματικά οφέλη είναι τα ίδια. Οι αγκαλιές μειώνουν τα ποσοστά του άγχους καθώς και την αρτηριακή πίεση.»
Η συγκεκριμένη δράση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολείο Πρέσβης που έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2022. Οι δράσεις είναι ευρωπαϊκές καθώς και εορτασμού των ευρωπαϊκών και παγκοσμίων ημερών προκειμένου οι νέοι να συμμετέχουν, να μάθουν και να ενημερωθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου ...

Εγκαινιάστηκε στο Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου, το νέο, υπερσύγχρονο...

Ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ...

Δείξε μου τον χορηγό σου να σου ποιος είσαι...

Ρέθυμνο:Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου ...

Εγκαινιάστηκε στο Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου, το νέο, υπερσύγχρονο...

Ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ...

Δείξε μου τον χορηγό σου να σου ποιος είσαι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τα ταξίδια μακροζωίας το next big thing της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Την ίδια στιγμή τα ταξίδια νοσταλγίας διεκδικούν τη… θέση...

Κλιματική αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων και τα ηφαίστεια – Ίσως αρχίσουν να ξυπνούν πιο συχνά

Οι παγετώνες προστάτευαν έως σήμερα την επιφάνεια της γης...

Αυτό είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από την αρμονία στη σχέση

Μια σχέση δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ωστόσο η...

Η Κρήτη θα έχει πάνω από 12 εκ. αφίξεις τουριστών όταν “ανοίξει” το Καστέλι

Στο 85% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Οκτώβριο, λέει...