Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Χάρης Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Σε ένα ακόμη νομοσχέδιο, αυτή τη φορά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ορίστηκε ως Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με τίτλο «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επανακαθορίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της διεθνούς εμπορικής διαιτησίας, τροποποιούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ρυθμίζονται λοιπά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τέτοια είναι η τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, η παροχή της δυνατότητας σε δικηγόρους που ασκούν καθήκοντα νομικών παραστατών στο πλαίσιο του θεσμού της διαμεσολάβησης να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια, ο ορισμός των αποδοχών του Προέδρου και των Συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), στο ύψος των αποδοχών του Προέδρου και των μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) αντίστοιχα, κ.α.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΕΘ 2025: Καταργείται η προσωπική διαφορά, τι...

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα έχει μαζί του...

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59...

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στην...

ΔΕΘ 2025: Καταργείται η προσωπική διαφορά, τι...

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα έχει μαζί του...

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59...

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στα ύψη η τιμή του καφέ

«Εκτοξεύτηκε» κατά 49% η πρώτη ύλη από την 1η...

Δημοσκόπηση: Ο Τσίπρας απειλεί τον Μητσοτάκη χωρίς να έχει κόμμα

Σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας στην καταλληλότητα για...

Γ. Κεφαλογιάννης για πυρκαγιες: Ίσως το πιο δύσκολο καλοκαίρι της 20ετίας στην Ευρώπη

«Είναι ίσως το πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας 20ετίας...

Δημοτικά Σχολεία: Νέο ωράριο αποχώρησης μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά

Τι αλλάζει στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων...