Ηράκλειο:Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με αντιπροσωπείες των σωματείων του κλάδου επισιτισμού – τουρισμού.

Συνάντηση με αντιπροσωπείες των σωματείων του κλάδου του επισιτισμού – τουρισμού στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.
Από την πλευρά των σωματείων παρευρέθηκαν ο Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο Μιχάλης Ριζικιανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, ο Νεκτάριος Μωυσάκης, πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ν. Ηρακλείου, καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής. Στην αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλη του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Γωνιανάκης Γιάννης, Σοφίου Βαγγέλης και Σαλούστρος Δημόκριτος.
Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Στεφανάκης δήλωσε:
“Με βάση την κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) που καθόρισε τον πενιχρό κατώτατο μισθό και επί της ουσίας κατήργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα εμπόδια για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την υποχρεωτικότητά τους, οι δραστικές περικοπές στο επίδομα ανεργίας, ο νόμος Χατζηδάκη που επισημοποιεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία που αξιοποιούν οι μεγαλοεργοδότες και οι κυβερνήσεις για να ρίξουν το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος. Είναι χαρακτηριστική η απαίτηση των ξενοδόχων του Ηρακλείου στη διαπραγμάτευση για την Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων για 10ωρη εργασία, με τις δύο ώρες δώρο από τους εργαζόμενους.
Σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό δίνουν καθημερινά την απάντηση με τους αγώνες τους, μέσα από τα σωματεία τους. Αγώνες για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, με 8ωρο – 5ημερο, για επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία, για αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας.
Σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά, δίνει όλες του τις δυνάμεις στηρίζοντας τα αιτήματα αυτά. Γι’ αυτό όσο περισσότερο ενισχυθεί το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, τόσο περισσότερο θα συνεχίσει να δυναμώνει η μαχητική διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου η οικονομία θα λειτουργεί με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.