Κι όμως, αυτόν τον άντρα θέλει το 76% των γυναικών

Ημερομηνία:

Οι εποχές αλλάζουν και η επιστήμη το επιβεβαιώνει, με τον μάτσο τύπο άνδρα να μη θεωρείται πλέον η νούμερο ένα επιλογή. Το πρότυπο του μάτσο άντρα, σύμφωνα με έρευνα για τον πιο γοητευτικό τύπο για τις γυναίκες, είναι πλέον ξεπερασμένο.

Όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, το 76% των γυναικών ελκύεται περισσότερο από έναν άντρα με έντονα αναπτυγμένη τη γυναικεία πλευρά του εαυτού του.

Για την ακρίβεια, ενώ τα «αγοροκόριτσα» γοητεύονται από τους μάτσο τύπους, οι γυναίκες που χαρακτηρίζονται από τη στεροτυπικά εννοούμενη θηλυκότητα δυσκολεύονται περισσότερο να αντισταθούν σε άντρες τρυφερούς και ρομαντικούς. Με χαρακτηριστικά δηλαδή που, παραδοσιακά, έχουν συνδεθεί με το γυναικείο φύλο.

Ποιοι ψηφίζουν τα «αγοροκόριτσα»

Μάλιστα συμβαίνει και το αντίστροφο: οι άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως πιο «αρρενωποί» ελκύονται από τα «αγοροκόριτσα», ενώ εκείνοι που απολαμβάνουν, για παράδειγμα, απενοχοποιημένα μια ρομαντική κομεντί, βρίσκουν το ταίρι τους σε γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες προτιμήσεις.

Επομένως, η επικεφαλής της έρευνας Dr. Wiebke Neberich πιστεύει ότι, όταν τουλάχιστον μιλάμε για ερωτικές σχέσεις, τα ομώνυμα έλκονται.

«Μια υγιής σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αλληλοϋποστηρίζονται. Οι άντρες και οι γυναίκες με παρόμοιες προσωπικότητες συνήθως ταιριάζουν περισσότερο, καθώς έχουν κοινές ανάγκες, κοινά συναισθήματα και κατά κανόνα αντιλαμβάνονται τον κόσμο με παρόμοιο τρόπο. Όλα αυτά βοηθούν ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι βιώνουν βαθύτερη μοναξιά τα Χριστούγεννα

Για πολλούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα δεν είναι περίοδος χαράς...

Τι συμβαίνει όταν οι γονείς δίνουν υπερβολικά...

Η υπερβολική προσφορά δώρων στα παιδιά μπορεί να φαίνεται...

Ποιοι βιώνουν βαθύτερη μοναξιά τα Χριστούγεννα

Για πολλούς ανθρώπους, τα Χριστούγεννα δεν είναι περίοδος χαράς...

Τι συμβαίνει όταν οι γονείς δίνουν υπερβολικά...

Η υπερβολική προσφορά δώρων στα παιδιά μπορεί να φαίνεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...