Στη Βουλή το έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ για την ασφάλεια των υποδομών στην Κρήτη με πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη

Ημερομηνία:

Στη Βουλή φέρνουν την επιστολή του ΤΕΕ-ΤΑΚ για την ασφάλεια και επανέλεγχο των υποδομών που συνιστούν το μεταφορικό δίκτυο της Κρήτης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη. Στο έγγραφο επισημαίνεται ειδικά για την Κρήτη ότι «η αντίστοιχη απαξίωση-που τραγικά επιβεβαιώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών – εντοπίζεται και στο οδικό δίκτυο (αστικό και υπεραστικό) και αφορά κυρίως στη συντήρηση και αναβάθμιση με άρση των επικινδυνοτήτων του υφιστάμενου δικτύου μας».

Η αναφορά που κατατίθεται στη Βουλή με θέμα «Έλεγχος και ασφάλεια υποδομών Μέσων Σταθερής Τροχιάς» απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών κ. Γεραπετρίτη και συνυπογράφεται και από του βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη, Μανώλη Θραψανιώτη και Χάρη Μαμουλάκη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν τις προτάσεις του ΤΕΕ-ΤΑΚ, μεταξύ αυτών τον επανέλεγχο των υποδομών που συνιστούν το μεταφορικό δίκτυο της Κρήτης, την αναβάθμιση του συστήματος αστικών-υπεραστικών μετακινήσεων μαζικής μεταφοράς, τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας με γεωχωρική πληροφορία, τον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των δημόσιων υποδομών μέσω του Μητρώου Δημόσιων Υποδομών κ.ά.

Οι βουλευτές ζητούν τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πυροβολισμοί σε χωριό του Ηρακλείου: Τραυματίας 24χρονος...

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Σκινιά του...

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

Πυροβολισμοί σε χωριό του Ηρακλείου: Τραυματίας 24χρονος...

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Σκινιά του...

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ –...

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ – Ποιοι απαλλάσσονται από πρόστιμα και δηλώσεις

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...

Ο Μανώλης Κονταρός μιλάει για τους απόδημους Κρήτες

Ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης είναι ο καλεσμένος στο 7ο...