Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Ημερομηνία:

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ως βασικό πρόβλημα η έλλειψη σταθερής κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών στην Έρευνα

Περιοδεία στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους (ερευνητικό, διοικητικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό του ιδρύματος) πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ κι εκ νέου υποψήφιο.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ως βασικό πρόβλημα η έλλειψη σταθερής κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών στην Έρευνα, γεγονός που επιτείνει την εργασιακή ανασφάλεια στον χώρο και οδηγεί στο κυνήγι ευρωπαϊκών, περιφερειακών και άλλων προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ιδρύματος σε ερευνητικές υποδομές και προσωπικό. Συζητήθηκαν επίσης το εργασιακό καθεστώς και οι αμοιβές των εργαζομένων στο ΙΤΕ που καλύπτονται από πολλές και διαφορετικού τύπου συμβάσεις.

Ειδικότερα, το καθεστώς των ανασφάλιστων υπότροφων υποψηφίων διδακτόρων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή των νέων ερευνητών, συντελεί ακόμα περισσότερο στην αβεβαιότητα για το μέλλον τους και τους αναγκάζει να αναζητήσουν εργασία σε ιδρύματα του εξωτερικού, καθώς επίσης και να καθυστερήσουν να δημιουργήσουν οικογένειες.

Τέλος ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, μπροστά στις εκλογικές μάχες, να μην επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη με γνώμονα την εξασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας, η οποία θα αξιοποιηθεί για την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, που θα καταθέσει την ψήφο τους στην καθημερινή πάλη για την πραγματική σταθερότητα της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου – Πρόταση για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αγρότες από την πλειοψηφία...