Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή για τον προπονητή – παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη

Ημερομηνία:

Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, βρίσκεται πλέον το βούλευμα αποφυλάκισης του προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, Νίκου Σειραγάκη που είχε φυλακιστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, με νομικούς να εκτιμούν ότι έχει σημαντικά περιθώρια ώστε ο προπονητής να επιστρέψει στις φυλακές.

«Νόμιμο αλλά όχι ηθικό»

«Από την ηλικία των 10 με 13 ετών, πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι» δηλώνει ένα από τα θύματα του προπονητή.

Ενήλικας πια, περιέγραφε πριν από έναν χρόνο τα όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια του προπονητή του ως παιδί.

«Ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Κι ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος» προσθέτει.

Και όμως, αυτός ο προπονητής μπάσκετ σε ομάδα του Ρεθύμνου, που δώδεκα χρόνια πριν σόκαρε το πανελλήνιο και προκάλεσε τόσο πόνο στα παιδιά και τις οικογένειές τους, είναι πλέον ελεύθερος, έχοντας εκτίσει ποινή μόλις 12 χρόνων και έξι μηνών.

«Θα το πω όπως έχω συνηθίσει να το διατυπώνω. Αυτή η αποφυλάκιση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνικά αποδεκτή απολύτως», λέει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Ίσως επιστρέψει στη φυλακή

Ο προπονητής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε απολύτως νόμιμα, καθώς τα 1.300 μεροκάματα στη φυλακή και η καλή διαγωγή προσμετρήθηκαν, ενώ είχε ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Τώρα, με την παρέμβαση του εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ζήτησε να διερευνήσει το βούλευμα βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο 59χρονος προπονητής, αυτό ίσως αλλάξει.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει ξανά στη φυλακή;

– Πιστεύω ναι. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να ερευνηθούν οι οροί και οι προϋποθέσεις και, από καθαρά νομική άποψη, να οδηγηθεί εκεί από όπου ήρθε».

Όπως έλεγε ο παιδεραστής σε συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή, τα όσα έκανε δεν ήταν παράνομα.

«Σε δέκα χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 19...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου,...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση για την...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Να φανταστούμε την πόλη με διαφορετικά μέσα,...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 19...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου,...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση για την...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Να φανταστούμε την πόλη με διαφορετικά μέσα,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου,...

Ενεργειακή κρίση: Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις σε καύσιμα και θέρμανση – Όλα τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται στις...

Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί – Σε ποιες περιπτώσεις θα ακριβύνουν έως και 15 ευρώ

Αμετάβλητη θα παραμείνει η βασική ταρίφα (μονή και διπλή)...