Ηράκλειο:Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Κρουσώνα!

Πλήθος ευρημάτων, οι πρώτες συλλήψεις και ένα … παζάρι σε εξέλιξη – Μέχρι και … σαρκοφάγος φέρεται να βρέθηκε, μεταξύ άλλων!

Οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, στήθηκε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στην περιοχή του Κρουσώνα για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!

Στην επιχείρηση, που στήθηκε μετά από παρακολούθηση περίπου 4 μηνών, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος αλλά και αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών όπως ΤΑΕ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ μεταξύ άλλων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά ευρήματα κι έγιναν και οι πρώτες τουλάχιστον 7 συλλήψεις.

Ως βασικός εμπλεκόμενος φέρεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και πρώην λιμενικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχει βρεθεί μέχρι και σαρκοφάγος!

Πάντως, η συνολικά αρχαιολογική αξία των ευρημάτων φέρεται να αμφισβητείται από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κάποιοι εκ των εμπλεκομένων εμφανίζονται σε επισυνδέσεις να είναι σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές ώστε να βγάλουν στο “σφυρί” τα αρχαία έναντι πολλών πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ένας εκ των εμπλεκομένων φέρεται να διαπραγματεύτηκε με έναν Ιταλό, ένα αντικείμενο που εκτιμάται να είναι αξίας χιλιάδων ευρώ…

Το παζάρεμα δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί…

Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται και ο Ιταλός που εμφανίζεται να ήρθε στην Κρήτη για να αξιολογήσει τα αρχαία ώστε να προχωρήσει σε αγορά…

Oι έρευνες ξεκίνησαν χθες, οι πρώτες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται…https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.