Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η ώρα της απόφασης στο Εφετείο Χανίων

Ημερομηνία:

Μετά από δύο αναβολές, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανίων, της υπόθεσης της διπλής τραγωδίας που έπληξε τα Ανώγεια στις 2/5/2020 ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2022 και μετά από πολλές διακοπές, ολοκληρώνεται σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τον φόνο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη κάθισε ο 31χρονος Μανώλης Καλομοίρης, γιός του δολοφονημένου από τον Γ. Ξυλούρη, 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη.

Στην πρώτη δίκη, τον Απρίλιο του 2021, το Δικαστήριο (τρεις Δικαστές και τέσσερις ένορκοι) είχε κρίνει ομόφωνα τον κατηγορούμενο ως ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, για την δολοφονία του 32 χρονου. Παρά την πρόταση του Εισαγγελέα να αναγνωρισθούν ελαφρυντικά και να του επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών, το Δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και του επέβαλλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όμως στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου Μανώλη Καλομοίρη όπως πρωτόδικα, δηλαδή ότι δολοφόνησε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το αρχικό παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου στις 2 Μαΐου 2020, στο Περαχώρι Ανωγείων με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές συμβαίνει συμπλοκή μεταξύ του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη και του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Και οι δύο επιστρέφουν σπίτια τους . Συγγενείς και φίλοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε προσπάθησαν να αποτρέψουν το κακό.

Ο Γιώργος Ξυλούρης βγαίνει οπλισμένος στον δρόμο, και πηγαίνει στο σπίτι του Καλομοίρη, όπου συναντά τον 62χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα του Μανώλη, ο οποίος προσπαθεί να τον συγκρατήσει και ηρεμήσει. Ακολουθεί πάλη στην διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Ξυλούρης πλήττει με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου.

Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Εκείνη την στιγμή φτάνει και ο 29χρονος γιός του Καλομοίρη, ο οποίος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο, τραβά το πιστόλι και πυροβολεί επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος πέφτει και αυτός νεκρός. flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 160ή...

Το πρωί της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ :Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Η ανακοίνωση της Ένωσης: "Στα ήδη τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Ρέθυμνο:Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 160ή...

Το πρωί της Πέμπτης, 29ης Ιανουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ :Τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...

Η ανακοίνωση της Ένωσης: "Στα ήδη τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...