Ρέθυμνο:Εκδήλωση ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για το Αλκοόλ

Ημερομηνία:

Πρωτοβουλίες με κοινωνικό αποτύπωμα, οι οποίες αποτελούν γέννημα σύμπραξης υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας, συνιστούν δείκτη ευημερίας, ένδειξη εναρμόνισής της με τις αρχές της αλληλεγγύης και της συνέργειας, κατάφαση ζωής.
Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η δράση που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2023.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του Αρσάνειου Γυμνασίου στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου, της Κοινότητας Χαμαλευρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου και του Χορευτικού Συλλόγου «Καμαρίτης».
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες και εξειδικευμένα στελέχη υπηρεσιών και συλλογικοτήτων όπως : τον κ. Μιχάλα Νίκο / Ψυχίατρο στην πρότυπη Μονάδα ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου, τον κ. Παπανικολάου Θεόδουλο/ Γενικό Ιατρό Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Μέλος Δικτύου Αλκοολογίας, τον κ. Κατσούγκρη Μανόλη/ Υποδιοικητή Τροχαίας Ρεθύμνου και την κα Λαμπράκη Μαρκησία/ Μέλος Κ.Ο.Π.Α. (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ).
Με αφορμή τις εισηγήσεις θα δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης διαλόγου και συζήτησης πάνω στο φλέγον θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ, ειδικά από τους νέους μας, το οποίο απασχολεί διαχρονικά την τοπική κοινωνία και, όπως προκύπτει, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και παρόντος (οικονομικής, υγειονομική, εμπόλεμη κλπ).
Μετά τις εισηγήσεις και το διάλογο, θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.
Ο Δήμος Ρεθύμνης δια της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννας Ελευθεριάδου Γκίκα και τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δ.Ρ. , καλούν τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να υποστηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την αποφασιστική και δυναμική προτροπή «Λιγότερο Αλκοόλ- Περισσότερη Ζωή», ώστε να καταστεί συνειδητή στάση και τρόπος ζωής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...

Ρέθυμνο:Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Πρόδρομου διά την Εορτήν...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ...

Δήμος Ρεθύμνης:Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η δημοτική...

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της μεγάλης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...