Όθωνας Ηλιόπουλος: Προτείνω να κάνουμε Harvard το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος μίλησε σχετικά με την θεραπεία του καρκίνου, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ακόμη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα προτείνοντας να γίνει το δημόσιο πανεπιστήμιο, Harvard.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Όθων Ηλιόπουλος: «Η θνητότητα μετά από το 2012 αρχίζει να μειώνεται και οφείλεται στην επένδυση στην έρευνα. Έχουμε μία πιο στοχευμένη θεραπεία, η έγκαιρη διάγνωση βελτιώνεται και το προσδόκιμο ζωής έχει μεγαλώσει πάρα πολύ», δήλωσε.

Σχετικά με τον καρκίνο
Με το εμβόλιο κατά του καρκίνου να βρίσκεται υπό δοκιμή, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως οι επιστήμονες αξιοποιούν την τεχνολογία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον κορωνοϊό ήταν πρωτότυπη, γι’ αυτό και ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα εμβόλια.

Αυτή ακριβώς η τεχνολογία για το εμβόλιο του κορωνοϊού είναι αυτή που σήμερα χρησιμοποιείται και για τον καρκίνο», είπε.

«Προτείνω να κάνουμε Harvard το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο»
Ο κ. Ηλιόπουλος είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και η πρότασή του ήταν να μεταμορφωθεί σε Harvard το ελληνικό πανεπιστήμιο. «Προτείνω να κάνουμε Harvard το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αυτή είναι η πρόκλησή μου», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση για την Παιδεία δεν έχει επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στη διαμάχη περί Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Οι προτάσεις για την μετατροπή του δημόσιου πανεπιστημίου σε Harvard
Πως θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο να μεταμορφωθεί σε Harvard;

Σύμφωνα με τον Όθωνα Ηλιόπουλο:

-Προσλήψεις 10% του προσωπικού καθε χρόνο, ώστε να έρχονται νέοι διδάσκοντες και να φέρνουν νέες γνώσεις

-Να στηριχτούν οικονομικά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές

-Να ιδρυθούν μεταπτυχιακές σχολές και να καταργηθούν οι σχολές «μαϊμούδες»

-Ίδρυση ενός National Science Foundation, στα πρότυπα των πανεπιστημίων των ΗΠΑ

Τέλος, ο Όθων Ηλιόπουλος υποστήριξε πως θα πρέπει να καταργηθούν οι εξετάσεις για τις σχολές χαμηλής ζήτησης και να έχουν τη δυνατότητα να μπουν όλοι οι φοιτητές.

«Οι Πανελλήνιες θα πρέπει να μετασχηματιστούν δραστικά. Στις σχολές χαμηλής ζήτησης θα έπρεπε να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις, ενώ σε σχολές υψηλής ζήτησης να υπάρχει κατατακτήρια εξέταση», εξήγησε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΣΟΚ: Ομόφωνα αποφασιστηκαν οι πολιτικές και προγραμματικές...

Η πολιτική απόφαση προβλέπει ρητά ότι δεν θα υπάρξει...

Ομιλία Χάρη Δούκα στο 4ο Συνέδριο του...

28 Μαρτίου 2026 Ομιλία Χάρη Δούκα στο 4ο Συνέδριο του...

ΠΑΣΟΚ: Ομόφωνα αποφασιστηκαν οι πολιτικές και προγραμματικές...

Η πολιτική απόφαση προβλέπει ρητά ότι δεν θα υπάρξει...

Ομιλία Χάρη Δούκα στο 4ο Συνέδριο του...

28 Μαρτίου 2026 Ομιλία Χάρη Δούκα στο 4ο Συνέδριο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάρετε το voucher των 200 – 600 ευρώ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης...

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της νέας «επιταγής» στήριξης

Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, στο...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός...