Συμμετοχή Δήμου Ρεθύμνης στην Ημερίδα για οδική ασφάλεια

Ημερομηνία:

Ως Δήμος πρότυπο για τις δράσεις και παρεμβάσεις του στην προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας, για τις οποίες άλλωστε κατέκτησε το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας (EU Urban Road Safety Award) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης στις εργασίες της Ημερίδας παρουσίασης της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (ERSC) από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» που είναι ο Οργανισμός – Εθνικός Συντονιστής της Χάρτας στην Ελλάδα.
Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, στην Αθήνα το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Άγγελος Μαλάς συνοδευόμενος από την αν Δ/ντρια Τεχνικής Υπηρεσίες Δ.Ρ. κ. Πόπη Τζανακάκη.
Στην εισήγησή του ο κ. Μαλάς, παρουσίασε στους συμμετέχοντες, τις πρωτοβουλίες, τις καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει και τις υποδομές και έργα που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Ρεθύμνης για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και γόνιμες συνεργασίες του με εξειδικευμένους φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμούς στους συγκεκριμένους τομείς, που αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο. Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος, το εύρος, η ποιότητα των παρεμβάσεων, η πληρότητα και η αποτελεσματικότητά τους, αξιολογήθηκαν θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απένειμε στο Δήμο Ρεθύμνης τον Μάρτιο του 2022, το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας τους, εδραιώνοντας το Ρέθυμνο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως μία πόλη υψηλής ποιότητας ζωής, ως ταξιδιωτικό προορισμό ασφαλή, με θετικό περιβαλλοντικό και ανθρώπινο αποτύπωμα.
Ο σεβασμός στην υψηλή ευθύνη απέναντι στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και τη δέσμευση που απορρέει από αυτή την ευρωπαϊκή διάκριση, διέπει όλο το βραχυπρόθεσμο αλλά και μελλοντικό στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την Οδική Ασφάλεια, τόνισε ο κ. Μαλάς, εξαίροντας τη συμβολή και την εποικοδομητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καραμπόλα στον ΒΟΑΚ: 10 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μέσα...

Περίπου 10 οχήματα ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, ενώ δεύτερη σύγκρουση...

Καταληκτήρια Θεία Λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος της...

Με συγκίνηση η αναχώρηση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας...

Καραμπόλα στον ΒΟΑΚ: 10 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μέσα...

Περίπου 10 οχήματα ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, ενώ δεύτερη σύγκρουση...

Καταληκτήρια Θεία Λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος της...

Με συγκίνηση η αναχώρηση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...

Όταν η ντοπιολαλιά γίνεται τέχνη σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ίνι

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στον διάλογο. Μια ξεχωριστή πολιτιστική...

Καραμπόλα στον ΒΟΑΚ: 10 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μέσα σε λίγα μέτρα (vid)

Περίπου 10 οχήματα ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, ενώ δεύτερη σύγκρουση...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γυναίκα που χτύπησε με σκουπόξυλο τον γάτο του γείτονά της

Σε συνολική φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε...