Ηράκλειο:Στη διεθνή έκθεση για το περιβάλλον ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας

Ημερομηνία:

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ECO MEET» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σέγκος : Σταθερά προσανατολισμένοι στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής περιβαλλοντικής κουλτούρας χτίζουμε την ταυτότητα ενός δήμου εξωστρεφούς, με έξυπνες πρακτικές και πολιτικές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες

Στη διεθνή έκθεση για το περιβάλλον «Attica Green Expo 2023» συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας.
Με φόντο τις στρατηγικές του μέλλοντος για την «πράσινη» μετάβαση και με όραμα διεθνούς προσανατολισμού, Δήμος Χερσονήσου και ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας συμμετέχουν στο μεγαλύτερο eco meet της χώρας κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν έργα, υπηρεσίες και τεχνογνωσία που προσφέρουν πολύτιμο κεφάλαιο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
«Σταθερά προσανατολισμένοι στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής περιβαλλοντικής κουλτούρας χτίζουμε την ταυτότητα ενός δήμου εξωστρεφούς, με έξυπνες πρακτικές και πολιτικές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εδραίωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης των στερεών υπολειμμάτων ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας υλοποίησαν αλλά και σχεδιάζουν μια σειρά από δράσεις με στρατηγική κατεύθυνση τις αρχές της Βιώσιμης- Αειφόρας Ανάπτυξης».
Η Αttica Green Expo είναι μια έκθεση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο.
Βασικός άξονας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη όλου του φάσματος των προσπαθειών σε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν τον πλανήτη μας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Χερσονήσου επεσήμανε αφενός τον μακροπρόθεσμο στόχο της μείωσης της ποσότητας των αστικών απορριμμάτων αφετέρου την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην υιοθέτηση πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης.
«Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο “πράσινο” μοντέλο ισχυρής αναπτυξιακής δυναμικής. Εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον, μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ευημερία, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και καινοτομίας. Στο Δήμο Χερσονήσου υλοποιούμε δέσμη έργων με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με πολλαπλά οφέλη για το οικοσύστημα, την οικονομία και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής. Αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου:Την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης...

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθούν τα...

Κρήτη:Επιστολή από φοιτητές των εστιών του ΕΛΜΕΠΑ

“Για την καταναγκαστική επιβολή του ποσού των 120 ευρώ...

Δήμος Μαλεβιζίου:Την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης...

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθούν τα...

Κρήτη:Επιστολή από φοιτητές των εστιών του ΕΛΜΕΠΑ

“Για την καταναγκαστική επιβολή του ποσού των 120 ευρώ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρινέλλα – Φραγκούλης: Τα πράγματα δεν αλλάζουν, ας τη θυμόμαστε όπως ήταν

«Αγάπησα πολύ τη Μαρινέλλα. Όταν σταματήσαμε τις παραστάσεις μου...

Κρήτη:Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σε ανοιχτό διάλογο με την Κοινωνία

“ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ”, ΙΤΕ: «Και ζήσαν αυτοί καλά: Ηλικία και Ευ...

Γιορτή σήμερα – Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Εορτολόγιο 17 Σεπτεμβρίου – Της Αγίας Σοφίας: Ποιοι γιορτάζουν...