Εκλογές στην Τουρκία: «Σαρώνει» ο Ερντογάν σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.
Τεράστιο είναι το προβάδισμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο να επανεκλέγεται για άλλα πέντε χρόνια.

Με καταμετρημένο το 73,20% των ψήφων, ο Ερντογάν λαμβάνει το 54,37%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 45,63%. Η συμμετοχή είναι στο 85,07%.

Δείτε τα αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επίσημα αποτελέσματα του Anadolu, ο Ερντογάν προηγείται, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στα αποτελέσματα του αντιπολιτευόμενου ANKA, όπου προβάδισμα έχει ο Κιλιτσντάρογλου με 50,86% έναντι 49,14% του Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο η συμμετοχή έφτασε στο 88,84%, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε λάβει 49,52% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε συγκεντρώσει το 44,88%.

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά
Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά πριν από τις σημερινές εκλογές που θεωρούσαν ως απόλυτο φαβορί τον Τούρκο πρόεδρο, αν και δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Την ευρεία νίκη του Ερντογάν είχαν δείξει και τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα που είχαν κυκλοφορήσει σε διεθνή ΜΜΕ και στο Twitter.

Θυμίζουμε ότι σήμερα δεν υπήρχε επίσημο exit poll στην Τουρκία, ενώ άτυπα exit polls ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα θα είναι 52,4% υπέρ του Ερντογάν και 47,5% για τον Κιλιτσντάρογλου.

Ωστόσο, με βάση την καταμέτρηση, η διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η ανάρτηση Ερντογάν μετά το κλείσιμο των καλπών
Ανάρτηση με την οποία καλούσε τους εκλογικούς αντιπροσώπους να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει κάποιο παρατράγουδο με τις κάλπες έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα λεπτό μετά που ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία.

«Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη βούληση του έθνους μας», τόνισε ο Ερντογάν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισπανία – Αργεντινή 1-0 (παρ.): Δεύτερος τίτλος...

Μετά το 2010, η Ισπανία ξανά στο «θρόνο» του...

Η Ισπανία ταπείνωσε την Αργεντινή και κατέκτησε...

Ισπανία – Αργεντινή: Το χρυσό γκολ του Φεράν που...

Ισπανία – Αργεντινή 1-0 (παρ.): Δεύτερος τίτλος...

Μετά το 2010, η Ισπανία ξανά στο «θρόνο» του...

Η Ισπανία ταπείνωσε την Αργεντινή και κατέκτησε...

Ισπανία – Αργεντινή: Το χρυσό γκολ του Φεράν που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο ύψος της εθνικής

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Θέμα στο Reuters ο θάνατος των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Άρθρο για τους δύο Έλληνες πυροσβέστες που έπεσαν στο...

Ρέθυμνο: «Η φωτιά ειναι ανεξέλεγκτη – Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα», λέει ο δήμαρχος της περιοχής

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα εναέρια...