Ελ.Βατσινά: “Δίχτυ ασφαλείας” για τον πρωτογενή τομέα

Ημερομηνία:

Στρατηγική και πλάνο για τον πρωτογενή τομέα, αν θέλουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στην κρητική Γη

Τη στήριξή της στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, που για ακόμη μια φορά, βρίσκεται μπροστά σε εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής στους αμπελώνες και τους ελαιώνες του νησιού, δηλώνει η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά.

Σε δήλωσή της η κ.Βατσινά σημειώνει πως η Πολιτεία οφείλει να χαράξει στρατηγική αλλά και να αναθεωρήσει το ισχύον πλαίσιο προκειμένου όπως είπε να καθοριστεί ένα “δίχτυ ασφαλείας” για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Στη δήλωσή της η κ.Βατσινά αναφέρει:

Η καταστροφή που υφίστανται (για άλλη μια φορά) οι αμπελουργοί και οι ελαιοπαραγωγοί είναι αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων, τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αν και εν πολλοίς ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της.

Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι πολιτικές που θεσπίζουμε και η ουσιαστική στήριξη – πέραν από τα λόγια, και στην πράξη – στον πρωτογενή μας τομέα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στη Γη μας και παράγουν χρειάζονται να προστατεύονται από ένα δίχτυ ασφαλείας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στον πρωτογενή τομέα αλλά και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη Γη, όχι για ένα μεροκάματο, αλλά με προοπτική.

Απόψε η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης πραγματοποιεί σύσκεψη για να ενημερώσει για τα προβλήματα στις ελιές και τα αμπέλια.
Στέκομαι στο πλευρό των παραγωγών και είμαι στη διάθεσή τους για να συνδράμω με κάθε μέσο και τρόπο, στο να προστατευθούν οι αγρότες μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από...

Την Κυριακή 22/3 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Σεμινάριο...

ΠΕ Ηρακλείου:Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της...

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις...

Νέο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από...

Την Κυριακή 22/3 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Σεμινάριο...

ΠΕ Ηρακλείου:Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της...

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο : 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Στις 27-28 Μαρτίου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών...

Νέο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από το Δήμο Ηρακλείου

Την Κυριακή 22/3 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Σεμινάριο...

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα πρατήρια βενζίνης

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...