Ηράκλειο:4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ από το Σωματείο Αρτοποιών στην Πλατεία Ελευθερίας

Ημερομηνία:

4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου
στην Πλατεία Ελευθερίας
Κερνάμε φρεσκοζυμωμένα και φρεσκοψημένα αρτοποιήματα και σας περιμένουμε!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την 4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2023 το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, με σκοπό να προβάλλει τη σημασία του
Φούρνου της Γειτονιάς και να προωθήσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.
Σε μία εποχή, κατά την οποία η αγορά κατακλύζεται από κατεψυγμένα αρτοπαρασκευάσματα, οι αρτοποιοί του Ηρακλείου επιχειρούν να θυμίσουν στους καταναλωτές τη γεύση του φρεσκοζυμωνένου και φρεσκοψημένου ψωμιού και των αρτοποιημάτων που μπορούν να βρουν στους παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιά, εμπλουτίζοντας τη διατροφή τους με φρέσκα και αγνά προϊόντα.
Η ΓΙΟΡΤΗ διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει την Παρασκευή 16/6 από 16.00 έως 20.00 και το Σαββατοκύριακο, 17/6 & 18/6, από 10.00 έως τ20.00
Η ΓΙΟΡΤΗ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή και της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024 στο Παρίσι. Μαζί με αρτοποιούς του Ηρακλείου, δύο από τους οποίους ανήκουν στην Εθνική Ομάδα, θα παρασκευάσουν ψωμί σε διάφορους τύπους, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, αλλά και ευρωπαϊκά γλυκίσματα και αρτοποιήματα. Μέρος των παρασκευασμάτων αυτών θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες, ενώ μερικά από αυτά θα πωληθούν το Σάββατο και την Κυριακή στον χώρο της Γιορτής, έναντι συμβολικού τιμήματος, από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. αντίστοιχα, για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.
Η δωρεάν διάθεση παρασκευασμάτων θα γίνει την Παρασκευή από 18.00 έως 19.00 και το Σαββατοκύριακο από 12.00 έως 13.00 το μεσημέρι και από 18.00 έως 18.00 το απόγευμα.
Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ” το Σάββατο 17/6 έχει οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία από 10.00 έως 14.00.
Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν, την Παρασκευή το βράδυ το Χοροδιδασκαλείον Στέλιος Καρλάκης και το Σάββατο το βράδυ η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με μουσική και τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο αντίστοιχα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Βούτες Ηρακλείου : Θετικό το ότι δεν...

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου με τους επιστήμονες της...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Βούτες Ηρακλείου : Θετικό το ότι δεν...

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου με τους επιστήμονες της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...