Στους 568 εκτιμώνται οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στην Πύλο

Ημερομηνία:

Στον τρομακτικό αριθμό των 568 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές του Λιμενικού.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε αναφορές επιζώντων, αναζητήσεις οικείων αλλά και τις πρώτες επαφές με τους ήδη συλληφθέντες δουλεμπόρους.

Όμως η σχετική έρευνα για τον πλήρη προσδιορισμό των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους συνεχίζεται.

Αν ο αριθμός των αγνοουμένων επιβεβαιωθεί ότι είναι 568, τότε αυτό θα σημαίνει, σε συνδυασμό με τους 78 επίσημα νεκρούς και τους 104 διασωθέντες, ότι στο μοιραίο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι. Τον ίδιο αριθμό προσφύγων έδινε ήδη από χθες η Alarm Phone και επιβεβαίωνε μήνυμα επιζώντα που δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για το πολύνεκρο ναυάγιο, οι Αρχές έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις. Πρόκειται για Αιγύπτιους υπηκόους με την κατηγορία συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Το πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου φαίνεται ότι τελικά ξεκίνησε από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά στο Τομπρούκ επιβιβάστηκαν οι εκατοντάδες μετανάστες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Μίνα Καραμήτρου στο νοσοκομείο μετά από...

Στιγμές πανικού στο OPEN μετά την έκρηξη, με την...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....

Η Μίνα Καραμήτρου στο νοσοκομείο μετά από...

Στιγμές πανικού στο OPEN μετά την έκρηξη, με την...

Ψυχρολουσία: Αντί για βαρέα.. «εθελοντική» δουλειά μέχρι...

«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ τον άκουγαν και δεν είπαν....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού πιθανώς φέρουν το αρχαιότερο ανθρώπινο DNA στη Γη

Πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ένα εντυπωσιακό γενετικό εύρημα...

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...