Υψηλός βαθμός επικινδυνότητας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς σήμερα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Ο βαθμός επικινδυνότητας βρίσκεται στην κατηγορία 4 για τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Λόγω του υψηλού κινδύνου, έχει επιβληθεί προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές ανά νομό. Συγκεκριμένα:

Για το νομό Χανίων, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5 στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου.

Για το νομό Ρεθύμνου, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5 στον δήμο Ρεθύμνης.

Για το νομό Ηρακλείου, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5 στον δήμο Ηρακλείου.

Για το νομό Λασιθίου, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5 στον δήμο Λασιθίου.

Οι αρχές συστήνουν σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες πρόληψης πυρκαγιάς και να αποφεύγουν οποιαδήποτε πράξη που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κυκλοφορία στις περιοχές που ισχύει απαγόρευση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ζώμινθος: το πιο “άγνωστο” μινωικό ανάκτορο

Στις πλαγιές του Ψηλορείτη βρισκόταν το κτηνοτροφικό και όχι...

Κάτω Ζάκρος: Από τα βάθη της μινωικής...

Ιστορική στιγμή για τον μινωικό πολιτισμό και την ανατολική...

Ζώμινθος: το πιο “άγνωστο” μινωικό ανάκτορο

Στις πλαγιές του Ψηλορείτη βρισκόταν το κτηνοτροφικό και όχι...

Κάτω Ζάκρος: Από τα βάθη της μινωικής...

Ιστορική στιγμή για τον μινωικό πολιτισμό και την ανατολική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Οι χαμηλές τιμές απογειώσαν τις εξαγωγές – Η περίπτωση της Κρήτης

Εξορθολογισμός στην αξία στο ελαιόλαδο μετά από το ρεκόρ...

Ζώμινθος: το πιο “άγνωστο” μινωικό ανάκτορο

Στις πλαγιές του Ψηλορείτη βρισκόταν το κτηνοτροφικό και όχι...

Υπερθέρμανση: Πλήγμα στον ευρωπαϊκό τουρισμό καθώς οι ταξιδιώτες αλλάζουν συνήθειες

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες να βρεθούν εν...

1566: Σε λειτουργία η νέα γραμμή υγείας που καταργεί όλες τις άλλες

Το Υπουργείο Υγείας εγκαινιάζει αύριο μια νέα ενιαία τηλεφωνική...